معرفی رشته مهندسی معماری
مهتدسی معماری یکی از رشتههای جذاب و البته هنرمندانه گروه ریاضی است که همه ساله علاقمندان زیادی برای تحصیل در این رشته آماده میشوند. شاید واژه هنرمندانه در کنار مهندسی کمی غیرعادی جلوه کند، اما در واقع این خاصیت و ماهیت رشته مهندسی معماری است. معماری یک هنر است که خود را در درون کالبد ساختاریافتهای نشان میدهد. مباحث درسی این رشته ترکیبی از فن و هنر است و در پایان اثری را خلق میکند که در آن چهارچوب مهندسی و ذوق هنری به صورت یکنواخت دیده میشود.
مهندس در لغت به معنای هندسه دان است و این واژه از آن فردی است که با هندسه و مباحث هندسی روزگار میگذراند. معمار نیز هنرمندی است که به کمک مباحث هندسی بنایی را میسازد که گاهی ممکن است تاریخ یک کشور و جامعه را نشان دهد. ترکیب مهندس در کنار معمار میتواند خالق اثرهای بدیعی باشد که با تفکرات ناب و خلاقانه شکل گرفته و با توجه به فرهنگ سبک معماری منطقه، اقلیم دید و منظر مناسب رقم میزند. بنابراین با توجه به مطالبی که گفته شد، میتوان گفت رشته معماری دو جنبه هنری و فنی دارد که طراحی، زیباشناسی و نحوه زیباکردن حجمها، نماها و پلانها به قسمت هنر و دروسی مثل سازههای بتنی و فلزی، مقاومت مصالح، ایستایی، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی به قسمت فنی این رشته باز میگردد.
این رشته خوش عاقبت برای علاقه مندان خود قادر است آینده خوب و درخشانی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا رقم بزند. درواقع دانشجویان کارشناسی مهندسی معماری میتوانند پس از طی کردن دوره کارشناسی در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته مشغول به تحصیل شوند و بر روی پروژه مهندسی معماری خود کار کنند . همچنین دانشجویان میتوانند با ادامه این رشته دانشگاهی که نوعی عمل خلاقانه میباشد و هدفش شکل دادن به فضای زیست انسان و جوابگویی به نیازهای انسان است به مراتب بالایی از نظر علمی دست پیدا کنند و کسب و کار مخصوص به خود را داشته باشند.
همانطور که گفته شد، بر اثر رشته مهندسی معماری گاهی بنایی خلق میشود که سالیان سال ممکن است هویت و فرهنگ جامعهای را بر دوش کشد. از اینرو شاید این سوال برای شما وجود داشته باشد که اگر مهندسی معماری نیز بنایی با این همه عظمت میتواند خلق کند، پس مهندسی عمران چه جایگاهی دارد؟ یا اصلا بین این دو رشته چه تفاوتی وجود دارد؟
مهندسی عمران در واقع رشتهای است که در امر ساختمان سازی و بنا دارای نقش مهمی است و بنیاد آن را بر عهده دارد. به عبارتی در فرایند ساختن ساختمان، تصمیمگیری برای ساخت اسکلت سازه نظیر تیرها، ستون ها، بادبندها، پی و... به تخصص مهندسین عمران نیاز داریم و نمای ساختمان، پلانهای طبقات، دکوراسیون داخلی و... را میتوانیم به معمار بسپاریم. پس متوجه شدید که اشتراک این دو رشته آن است که هر دو با ساختمان و ساخت و ساز سر و کار دارند ولی ظریف کاریها بر عهده مهندسی معماری است و مهندسی عمران بنیاد ساختمان و پروژههای بزرگ را بر عهده میگیرد.
با تشکر
دیدگاه خود را بیان کنید