انجام پروژه مهندسی عمران

بهترین فریلنسرهای پروژه مهندسی عمران را به راحتی انتخاب کنید

حامی ورکس مرجع فریلنسرهای ایران است. پروژه عمران خود را به راحتی برون سپاری کنید و برای انجام آن به صورت موقت نیروی متخصص استخدام کنید.

پروژه مهندسی عمران

پروژه های تخصصی مهندسی عمران

به طور کلی می‌توان گفت که هر چیزی که به نوسازی مربوط باشد در زمینه فعالیت مهندس عمران است. مهندسی عمران در واقع به کاربرد علم برای عمران و سازندگی کشور مربوط است و هر چیزی که به آبادی کشور مربوط شود مانند سد، فرودگاه‌، جاده‌، برج‌، تونل‌، دکل های‌ مخابرات‌، ساختمان های‌ مقاوم‌ در مقابل‌ زلزله‌، سیل‌ و آتش‌، نیروگاه های‌ برق‌ و مصالح‌ سبک‌، ارزان‌ و با کیفیت‌ مناسب‌ برای‌ ساخت‌ و ساز، در دایره فعالیت های این افراد است. این افراد از نظر فنی‌ و اجرایی‌، اقتصادی‌ هم کارآمد هستند چون اقتصادی بودن از اهداف کار این افراد است. لازم به ذکر است که دانشجویان رشته مهندسی عمران همچون سایر رشته های مهندسی دیگر، ملزم به انجام محاسبات بسیار سنگین هستند که بروز یک خطای کوچک در آن، سبب وارد شدن خسارت به سازه تحویل داده شده، می شود. برای جلوگیری از بروز این خطاها، استفاده از نرم افزارهای مختلف مهندسی عمران، به دانشجویان این رشته، توصیه می شود که درحقیقت، استفاده از نرم افزار در این رشته، موجب دستیابی به موفقیت بیش تر در پروژه های عمرانی، مخصوصاً پروژه دانشگاهی عمران خواهد شد. شاید به جرأت بتوان گفت که در سال های خیر، انجام پروژه های دانشجویی عمران حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، بدون تسلط بر حداقل یکی از نرم افزارهای این رشته امکان پذیر نباشد. در این راستا و در ادامه متن، به انواع پروژه مهندسی عمران که یک فریلنسر می تواند در هر گرایش با کمک نرم افزارهای موجود انجام دهد، اشاره خواهیم کرد.

1- نرم افزار Auto CAD : نرم افزار اتوکد، یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارها در مهندسی عمران است. این ابزار در واقع یک نرم‌افزار نقشه‌کشی است که برای تهیه‌ی نقشه‌ی سازه ها به کار می‌رود. اتوکد در حوزه های دیگری مثل معماری، نقشه‌برداری، مکانیک، طراحی داخلی، مهندسی فرآیند، برق و شبکه، نیز کاربرد دارد. بنابراین، دنیای مهارت های اتوکد، برای انجام پروژه های اتوکد عمران، بسیار وسیع است. فریلنسرها و متخصصان در رشته مهندسی عمران، می توانند مبادرت به انجام پروژه عمران با کمک نرم افزار اتوکد با موضوعات تهیه نقشه دوبعدی از طرح یک ساختمان چند طبقه، پروژه نقشه کشی سازه های بتنی، ترسیم نقشه های فاز دو معماری، پروژه ترسیم نقشه های سازه فلزی، طراحی و ترسیم ساختمان های ویلایی، طراحی پلان یک مدرسه، پروژه نقشه خوانی تاسیسات برقی ساختمان و پروژه نقشه خوانی تاسیسات مکانیکی و گازرسانی ساختمان کنند. لازم به ذکر است که نرم افزار اتوکد، یکی از نرم افزارهایی می باشد که می توان مرتبط با آن، تعداد زیادی پروژه دانشجویی رشته عمران را برای دانشجویان این رشته تعریف کرد.

2- نرم افزار STAAD.Pro : مهندسان عمران می توانند با کمک نرم افزار سازه ای STAAD.Pro انواع آنالیزهای استاتیکی، دینامیکی، آنالیز غیرخطی، کمانش و نیز آنالیز کابل را انجام دهند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی که سبب شده است تا این برنامه، در انجام پروژه های دانشجویی مهندسی عمران حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، مورد استفاده عموم مهندسان عمران قرار گیرد، پشتیبانی از آیین نامه های طراحی با مصالح مختلف از قبیل : فولاد، بتن، چوب، آلومینیوم و مقاطع مرکب و پشتیبانی از آیین نامه های ساختمانی بیش از 40 کشور دنیا است. بنابراین قابل انتظار است که فریلنسرها با انجام پروژه مهندسی عمران در موضوعات مختلفی مانند آنالیز و طراحی جرثقیل فلزی، طراحی تیر جرثقیل، طراحی سازه های بتنی با در نظر گرفتن بارگذاری ناشی از باد و زلزله، طراحی ستون ها، طراحی تیرهای لانه زنبوری و آنالیز لرزه های شامل مدل سازی زمین و تحلیل بارهای دینامیکی روی آن بتوانند هم شرکت ها و مشتریان خود را به اهدافشان رسانده و هم بتوانند درآمد مناسبی از این راه، کسب کنند.

3- نرم افزار FLAC 3D : نرم افزار FLAC 3D یکی دیگر از نرم افزارهای کاربردی در رشته مهندسی عمران و انجام پروژه عمران است که روش های متعددی را به کاربران خود برای مدل سازی موادی که رفتارشان بسیار غیر خطی است، ارائه می دهد. ابزارهای پیش بینی شده در نرم افزار مذکور می تواند امکان انجام پروژه مهندسی عمران را برای کاربران این نرم افزار، در موضوعات مدل‌سازی فشار آب حفره‌ای و جریان آب در خاک، مدلسازی سه بعدی خاک، تحلیل یک سد خاکی در برابر جریان آب، تحلیل پایداری شیب در معادن روباز، بررسی نشست حاصل از حفر تونل های کم عمق در مناطق شهری و اثر روش باز کردن تونل در پایداری آن فراهم کند. لازم به ذکر است که اگر تسلط بالایی در نرم افزار مذکور دارید، می توانید بعنوان یک فریلنسر، در حوزه انجام پروژه های دانشجویی عمران و حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، با سایت فریلنسری حامی ورکس همکاری کرده و مشتریان بی شمار پروژه دانشجویی رشته عمران در این سایت را پشتیبانی کنید.  

4- نرم افزار geo studio : نرم افزار geo studio یکی از نرم افزارهای مختص مهندسان و فریلنسرهای رشته مهندسی عمران است که به خوبی قابلیت تحلیل تغییر مکان های اتفاق افتاده در یک سازه ناشی از تنش های وارد شده به آن را دارد. لیست انواع پروژه عمران که یک فریلنسر با یادگیری این نرم افزار می تواند انجام دهد عبارتند از : تحلیل پایداری سد خاکی با هسته رسی با در نظر گرفتن شرایط فشار آب حفره های هسته، تحلیل تنش - تغییر شکل سدها، تحلیل پایداری یک خاکریز و محاسبه ضریب اطمینان پایداری آن و تحلیل تراوش آب در خاکریز.

5- نرم افزار ETABS : این نرم افزار برای تحلیل سه‌بعدی بسط یافته‌ی سیستم ساختمان و درحقیقت، به منظور طراحی و تحلیل ساختمان های چند طبقه به کار می رود. با استفاده از نرم افزار ETABS می توان سیستم های پایه‌ای یا پیشرفته را تحت شرایط استاتیک یا دینامیک، ارزیابی کرد. این نرم‌افزار به عنوان بهترین نرم افزار برای تحلیل سازه و مهندسی زلزله در میان مهندسان عمران برای انجام پروژه مهندسی عمران شناخته می شود. اهمیت و ضرورت یادگیری این نرم افزار از این رو بالاست که امروزه زمان و دقت، آیتم بسیار مهمی در زندگی محسوب می شود و امکان طراحی سازه ها به صورت دستی برای سازه های کوچک بسیار زمان بر بوده که همین امر برای سازه های بلند مرتبه، تقریباً ناممکن می شود. از این رو فراگیری این نرم افزار برای مهندسین علاقه مند در رشته مهندسی عمران، الزامی است. لازم به ذکر است که یک فریلنسر در حوزه مهندسی عمران می تواند با کمک نرم افزار ایتبس، پروژه های عمران در موضوعات کلی طراحی قاب های بتنی، طراحی قاب های فولادی، طراحی تیرهای مرکب و طراحی دیوارهای برشی را انجام دهد. بد نیست بعنوان یک فریلنسر، بدانید که تعداد زیادی پروژه دانشگاهی عمران در ارتباط با این نرم افزار توسط اساتید دانشگاه، هر ساله برای دانشجویان این رشته تعریف می شود. بنابراین اگر تسلط بالایی در نرم افزار ایتبس دارید می توانید در قالب انجام پروژه های دانشجویی مهندسی عمران، با سایت فریلنسری حامی ورکس همکاری داشته باشید.

6- نرم افزار SAP : دانشجویان رشته مهندسی عمران، با کمک این نرم افزار می توانند به تحلیل استاتیکی و دینامیکی، تحلیل بارهای دینامیکی وارد شده به پل ها و تحلیل و طراحی المان‌های سازه‌ای مختلف در قالب یک پروژه عمران بپردازند. بنابراین تسلط کافی بر این برنامه می‌تواند کمک زیادی به مهندسان عمران در انجام پروژه مهندسی عمران با موضوعات متنوعی مانند مدل سازی تیر فولادی، مدل سازی تیر بتنی، مدل سازی دیوار حائل بتنی، مدل سازی پل کابلی، تحلیل بار متحرک کامیون ها برای پل ها، مدل سازی راه پله و مدل سازی خرپای پل قوسی کند.

7- نرم افزار ABAQUS : اساس این نرم افزار، حل مسائل مختلف با کمک روش عددی المان محدود است.‌ کاربران این نرم افزار باید تسلط بالایی بر برخی دروس تخصصی مانند مکانیک محیط پیوسته، مقاومت مصالح پیشرفته، ارتعاشات پیشرفته و ... داشته باشند. بنابراین درخواست پروژه دانشجویی رشته عمران با این نرم افزار، هزینه کمی برای متقاضی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که انجام پروژه عمران در موضوعات شبیه سازی و تحلیل انواع خرپاها، تعریف خواص مکانیکی مواد کاربردی در ساخت انواع سازه های عمرانی مانند خاک، شن و ماسه، بتن و تحلیل نیروها و تنش های وارده بر بدنه یک سد با کمک این نرم افزار، امری قابل انتظار از یک فریلنسر شاغل در این حوزه است که وظیفه انجام پروژه دانشگاهی عمران را برعهده دارد. برای یافتن فریلنسری که برای پیشبرد پروژه مد نظرتان، کمترین قیمت انجام پروژه عمران را به شما پیشنهاد دهد، می توانید به سایت فریلنسری حامی ورکس نیز مراجعه کنید.

8- نرم افزار MATLAB : اگر در اینترنت، عبارت "انجام پروژه متلب مهندسی عمران" یا عبارت "پروژه عمران با متلب" را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که این نرم افزار، یکی از پر طرفدارترین نرم افزارهای انجام پروژه مهندسی عمران در میان فریلنسرها است. با کمک نرم افزار متلب می توان پروژه های عمران با عناوینی مانند پروژه تحلیل ارتعاشی یک سازه خرپایی، پروژه آنالیز مودهای ارتعاشی یک سکوی نفتی در دریا، پروژه مودهای ارتعاشی بدنه یک سد، پروژه روش های کاهش مرتبه مدل های دینامیک خطی، پروژه استخراج مودهای ارتعاشی یک پره توربین، پروژه استخراج مودهای ارتعاشی یک ساختمان تحت بار زلزله و پروژه محاسبه فرکانس اصلی سیستم های ارتعاشی به کمک آنالیز فوریه را انجام داد. برای مشاهده نمونه پروژه های تحقیقاتی مهندسی عمران می توانید به سایت فریلنسری حامی ورکس نیز مراجعه کنید.

9- نرم افزار Plaxis : عنصر خاک در تمامی پروژه های عمران، از جهات گوناگونی نظیر استفاده به عنوان پی و بستر، استفاده به عنوان مصالح قرضه، استفاده به عنوان بدنه و عنصر اصلی اجرای پروژه ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به منظور پیش بینی، طراحی و بررسی های حاصل از یک پروژه عمران بر محیط خاکی، از نرم افزارهای مختلفی استفاده می شود که یکی از مهم ترین و کاربردی ترین آن ها، نرم افزار Plaxis است. در حقیقت، پلکسیس نرم‌افزاری است که دانشجویان رشته مهندسی عمران می توانند برای تحلیل تغییر شکل ها و پایداری در پروژه های مهندسی عمران، حتی در انجام پروژه های دانشجویی عمران استفاده کنند. دانشجویان و فریلنسرهای مهندسی عمران با فراگیری این نرم افزار، قادر خواهند بود تا مبادرت به انجام پروژه عمران با موضوعات خاک برداری و خاک ریزی مرحله‌ای با شرایط بارگذاری و شرایط مرزی مختلف، آنالیز سدهای خاکی احداث شده بر روی خاک های نرم، انجام آنالیز لایه به لایه در پایداری شیب ها، سدها و تونل ها، تحلیل نشست ناشی از ساخت تونل ها، مدل سازی دینامیکی یک ژنراتور بر روی یک پی، مدل سازی دینامیکی کوبش شمع، مدل سازی ساختمان تحت تأثیر زلزله و مدل سازی فونداسیون های سطحی و عمیق کنند.

10- نرم افزار ANSYS : نرم افزار انسیس، از دسته نرم افزارهای تحلیلی است که از روش المان محدود (FEM) برای مدل‌سازی و تحلیل پدیده های مختلف مهندسی استفاده می کند. نرم‌افزار انسیس، مهندسین و طراحان را قادر می‌سازد تا به راحتی مسائلی مانند بهینه‌سازی، بارهای دینامیکی و همچنین شبیه‌سازی های مُد ارتعاشی و ضریب اطمینان را در انجام پروژه مهندسی عمران با انسیس، به صورت مرحله به مرحله اعمال کنند. ابزارهای پیش بینی شده در نرم افزار انسیس می تواند امکان انجام پروژه عمران را برای فریلنسرهای متخصص در این حوزه با موضوعات تحلیل پایداری و مقاومت بدنه سدها در برابر بارهای ناشی از آب پشت سد، تحلیل مودهای ارتعاشی سازه های خرپایی، تحلیل ارتعاشی ساختمان های چند طبقه تحت بارگذاری زلزله، تحلیل ارتعاشی و پایداری ساختمان های بلند تحت بارگذاری ناشی از باد و تحلیل مقاومت جوش و اتصالات در سازه های فلزی را فراهم کند.

11- نرم افزار Tekla : نرم افزار تکلا، یک نرم افزار سه بعدی بر پایه سیستم مدل سازی اطلاعات ساختمان است که به منظور طراحی جزئیات سازه های فولادی و بتن آرمه استفاده می شود. طبق تعریف سازمان بین‌المللی استانداردسازی، مدل سازی اطلاعات ساختمان، نمایش دیجیتالی یک سازه است که برای ساده سازی فرآیندهای طراحی، ساخت و بعنوان مبنای تصمیم‌گیری در پروژه های عمران، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهمترین کاربردهایی که این نرم افزار برای کاربران خود فراهم می کند، می توان به طراحی مدل سازه های بزرگ عمرانی مانند ورزشگاه ها، کارخانجات، ساختمان های چند طبقه مسکونی، پل ها و انواع برج ها اشاره کرد. از یک فریلنسر و دانش آموخته در این حوزه، قابل انتظار است که بتواند مبادرت به انجام پروژه مهندسی عمران در موضوعاتی مانند طراحی و ترسیم اتصالات پیچ و مهره و جوشی تیر به ستون و تیر، طراحی و ترسیم وصله تیرها و وصله ستون ها و طراحی و ترسیم کف ستون ها کند.

12- نرم افزار Excel : نرم افزار اکسل در میان دانشجویان تمام رشته های مهندسی بویژه مهندسی عمران، به عنوان ابزاری همه منظوره، برای تجزیه و تحلیل داده ها، بسیار محبوب است. به کمک نرم افزار اکسل می توان در حین انجام پروژه مهندسی عمران، برای تحلیل داده های گردآوری شده، اعمالی مانند جمع بندی و دسته بندی، مرتب سازی و فیلتر را انجام داد. توانایی فرمول‌نویسی در اکسل از مهم‌ترین مهارت هایی است که مهندسان باید داشته باشند. بنابراین قابل انتظار است که نرم‌افزار مایکروسافت اکسل، در تمامی پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار بگیرد.

13- نرم افزار MS-Project : نرم افزار MS-Project یک نرم افزار برای کنترل و مدیریت پروژه است که معمولاً در پروژه های ساخت‌وساز مجتمع های بزرگ عمرانی، برای مهندسان عمران بسیار کاربرد دارد. هدف از ارائه این برنامه توسط شرکت ماکروسافت، کمک به مدیران پروژه ها برای بررسی و پایش لحظه ای پیشرفت یک پروژه مطابق با برنامه‌ی زمانی، مدیریت بودجه و تحلیل حجم کاری است. بنابراین قابل انتظار است که یک مهندس عمران در حین انجام پروژه عمران، قابلیت استفاده از این نرم افزار را برای زمان بندی دقیق تحویل پروژه مهندسی عمران داشته باشد.

14- نرم افزار Civil 3D : نرم افزار Civil 3D یک نرم افزار مناسب، ویژه مهندسین عمران هست که از آن به منظور مدل سازی اطلاعاتی و طراحی و تدوین پروژه های طراحی راه ها، مسیرهای حمل و نقل و دیگر پروژه های عمرانی استفاده می شود. نرم افزار مذکور، مهندسین نقشه برداری و طراحان را قادر ساخته تا سرعت و کیفیت مستندات، تولیدات و طرح های خود را در قالب پروژه مهندسی عمران، به مقدار قابل توجهی افزایش دهند. لازم به ذکر است که این نرم افزار قابلیت عملکرد کار گروهی را نیز برای یک تیم مهندسی فراهم می کند به طوری که در تمامی مراحل پیشرفت فازهای یک پروژه، مستندات و طرح ها نیز یکسان و هماهنگ پیش بروند. از جمله پروژه های عمران که می توان با کمک این نرم افزار انجام داد، به طراحی مسیر در نقشه برداری، ترسیم پروفیل طولی سطح زمین، طراحی و ترسیم قوس های قائم و محاسبه حجم عملیات خاکی می توان اشاره کرد.

تا به اینجا، لیستی نرم افزار محور از انواع پروژه مهندسی عمران که می توان با کمک نرم افزارهای این رشته انجام داد، معرفی شده اند. اما از جمله پروژه های دیگری نیز که یک فریلنسر مهندس عمران باید قابلیت انجام آن ها را داشته باشد می توان به پروژه هایی مانند پروژه طراحی سازه های فولادی چند طبقه، پروژه نقشه برداری و پروژه متره و برآورد اشاره کرد.

فریلنسرهای رشته مهندسی عمران

img
Soheilch
0 0 نظرات
دانشجوی کارشناسی عمران با مدرک معتبر دوره نقشه کشی و رسم با نرم افزار اتوکد از دانشگاه چمران طراحی و رسم نقشه
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Alirashtizadeh
0 0 نظرات
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی عمران - گرایش محیط زیست از دانشگاه خوارزمی تهران با سه سال سابقه کار هستم. مسلط به جاگذاری، طراحی فرآیند، محاسبات هیدرولیکی، محاسبات سازه مخزن و تهیه نقشه های سازه ای و فرایندی تصفیه خانه آب و فاضلاب هستم. آمادگی انجام دیگر پروژه های محیط زیستی شامل مدل سازی و تصفیه آلودگی هوا، مدلسازی آلودگی خاک و مدیریت پسماند را دارم. همچنین قادر به انجام پروژه با نرم افزار متلب، ایتبز و اتوکد می باشم.
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
fahimheydari
0 0 نظرات
درباره من اینجانب فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عمران - سواحل و بنادر و سازه های دریایی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستم. مدیر فنی و کارشناس بسیار دقیق و باانگیزه دفترفنی با 10 سال سابقه کار و فعالیت در حوزه پیمانکاری و کارگاه های ساختمانی و مترو، توانایی بالایی در مدیریت زمان و برنامه ریزی برای انجام همزمان کارهای متفاوت دارم. چند ویژگی بارز بنده که می تواند در پیشبرد اهداف سازمانی شما مفید باشد روحیه بالای کار تیمی و توان حل مسئله من است. شخصیت خودانگیخته و پویا به همراه سخت کوشی تاکنون در موفقیت های حرفه‌ای من
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
SarahAghamohammadi
0 0 نظرات
مسلط به اتوکد دو بعدی
مهارت‌ها:
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
nasimjafari90
0 0 نظرات
• کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران گرایش : مهندسی زلزله • مدیر دفتر فنی مهندسی و برنامه ریزی شرکت پایه یک راهسازی • عضو نظام مهندسی و دارای پروانه نظارت و اجرا ( پایه 3 ) * نرم افزار‌های مهندسی: ETABS2016, Word, MSP, AutoCAD, Excel, • پروژه‌های راه و ساختمان • پروژه های مدیریت و کنترل پروژه • طراحی و محاسبات سازه • متره و برآورده • مناقصات • لایحه تأخیرات، تعدیل و صورت وضعیت‌نویسی
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
masoud313
0 0 نظرات
اتوکد کار حرفه ای هستم. مسلط به انواع نقشه کشی معماری، سازه بتنی، لیستوفرگیری سابقه انجام پروژه خارجی طراحی سه بعدی و دکوراسیون
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Zahra119
0 0 نظرات
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Asal_spfh66
0 0 نظرات
بنده دانشجوب سال اخر رشته مهندس کامپبوتر هستم میتونم کدنویسی پایان نامه نویسی و همه کار انجام بدم
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Structure
0 0 نظرات
طراح سازه با 7 سال سابقه فعالیت، مسلط به طراحی انواع اسکلت اعم از فولادی و بتنی و سقف های مختلف سازه ای
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
amirhkb1
0 0 نظرات
سلام و عرض ادب خدمت همراهان عزیز، فوق لیسانس سازه هستم و در حال حاضر مشغول به طراحی و مقاوم سازی سازه ها می باشم.
دعوت به پروژه دنبال کردن
ادامه

معرفی رشته مهندسی عمران

مهندسی عمران، یکی از پر طرفدارترین رشته هایی است که داوطلبان مستعد گروه ریاضی و فیزیک می توانند با موفقیت در کنکور سراسری، این رشته را در دانشگاه، برای ادامه تحصیل، انتخاب کنند. در حقیقت، هدف از ارائه رشته مهندسی عمران به دانشجویان و علاقه‌مندان آن در دانشگاه ها، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در قالب انواع پروژه مهندسی عمران در زمینه‌های ساختمان‌سازی، راه‌سازی، پل‌سازی، بلند مرتبه‌سازی، سازه‌ها و بناهای آبی، جمع‌آوری و دفع فاضلاب، محیط زیست و غیره مسئولیت طراحی، محاسبه، اجرای پروژه و نظارت بر اجرای موفق و صحیح آن را بر عهده گیرند. مهندسی عمران از جمله رشته‌های گروه فنی و مهندسی است که می توان در آن، کاربرد عملی درس هایی را که با موفقیت در این رشته گذرانده اید، در سازندگی و عمران مشاهده کنید. به عبارت دیگر، انجام هر پروژه ای که به آبادی یک کشور منجر می شود مانند : ساخت سد، فرودگاه، جاده، برج، تونل، دکل های مخابراتی، ساختمان های مقاوم در برابر زمین لرزه، سیل و آتش و نیروگاه های برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز و در نهایت حفظ محیط زیست، در حیطه کار مهندسی عمران قرار می گیرد. همیشه شرکت های بزرگ، برای آغاز یک پروژه عمران، به یک مهندس کارآمد عمران نیاز دارند تا علاوه بر رعایت جنبه های فنی و اجرایی، دید اقتصادی مناسبی داشته و براساس بهینه کردن هزینه ها، عمل کند. چون اقتصادی بودن پروژه های عمران، یک اصل مهم در مهندسی عمران است.

حال که با اهداف این رشته تا به این جا، آشنا شدیم ضروری است که در ادامه متن، به معرفی گرایش های این رشته در مقاطع مختلف دانشگاهی بپردازیم. 

معرفی گرایش‌های کارشناسی رشته مهندسی عمران

مهندسی عمران در واقع، هنر هدایت منابع بزرگ قدرت در طبیعت برای استفاده و آسایش انسان، به عنوان ابزار تولید و حمل‌ونقل در یک کشور، جهت تجارت داخلی و خارجی است که در ساخت راه‌ها، پل‌ها، قنات‌ها، کانال‌ها، هدایت رودها، و اسکله‌ها جهت واردات و صادرات و ساخت بندرها، لنگرگاه‌ها، موج‌شکن‌ها و فانوس‌های دریایی به کار می‌رود. قابل ذکر است که رشته مهندسی عمران، در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش زیر است که بترتیب معرفی شده اند :

1- عمران - عمران : مهندسین در گرایش عمران از رشته مهندسی عمران، آیتم هایی مانند طراحی، محاسبه و اجرای پروژه های عمرانی را فرا می گیرند. بنابراین در این گرایش، مهندسین این قابلیت را دارند تا طراحی سازه‌های مختلفی مانند ساختمان، پل، سد و ... را برعهده گیرند و یا به عنوان ناظر بر اجرای یک پروژه عمران در زمینه های ساختمانی، صنعتی، راه سازی و ... مشغول به کار شوند. دانشجویان برای نائل شدن به مدرک کارشناسی در گرایش عمران – عمران باید مجموعه متنوعی از دروس نظری و پروژه های طراحی و در کنار آن، تعدادی دروس آزمایشگاهی و کارگاهی و نیز دو دوره کارآموزی در طی دو تابستان را با موفقیت بگذرانند. تسلط بالا بر دروس ریاضی و فیزیک و توانایی جسمانی مناسب، از ضروریات این گرایش برای هر دانشجویی است. لازم به ذکر است که حدود ده درصد از دروس مربوط به این گرایش، واحدهای عملی هستند. از دروس تخصصی گرایش عمران - عمران می توان به واحدهای درسی طراحی سازه‌های فولاد و بتن، پی‌سازی، مکانیک خاک، مکانیک سیالات، هیدرولیک و تحلیل سازه‌ها اشاره کرد. دانشجویان این گرایش می توانند در دوره‌ کارشناسی ارشد، در گرایش های سازه، خاک و پی، راه و ترابری و سازه‌های آبی به ادامه تحصیل بپردازند.

2- عمران - آب : از نام این گرایش می توان متوجه شد که مهندسین عمران در گرایش عمران - آب، مباحث مرتبط با منابع آب و کنترل و بهسازی کیفیت منابع آب را فرا می گیرند. بنابراین مهندسین عمران در گرایش آب این قابلیت را دارند تا به عنوان طراح تاسیسات آبی و سازه های هیدرولیکی، کارشناس آب و فاضلاب و ناظر پروژه های آبی و ... در آینده، مشغول به کار شوند. تسلط بالا و دانش قوی در دروس ریاضی، فیزیک و شیمی و همچنین استعداد لازم در زمینه طراحی از ملزومات دانشجویان برای موفقیت در این گرایش و انجام پروژه مهندسی عمران است. بعضی دروس اصلی و تخصصی این گرایش عبارتند از : مکانیک خاک، هواشناسی، هیدرولیک، آب های زیرزمینی ، سدهای کوتاه، پی‌سازی و ... .

3- عمران – نقشه برداری : قبل از شروع هر پروژه عمرانی، جمع آوری اطلاعات دقیق از منطقه و محل اجرای پروژه عمران ضروری است. تهیه اطلاعات دقیق مهندسی مذکور شامل اطلاعات ارتفاعی و مسطحاتی در قالب نقشه های گوناگون شامل ترسیمی، رقمی، تصویری از منطقه مورد نظر از وظایف اصلی مهندسین عمران در گرایش نقشه برداری است. مهندسین نقشه بردار این قابلیت را دارند تا به مدیریت گروه های اجرایی در عملیات نقشه برداری، طرح و برنامه های سیستم نقشه، محاسبات و برنامه‌ریزی در زمینه های مختلف فنی نقشه‌برداری پرداخته و مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که دانشجویان علاقه مند به این گرایش، باید در دروسی مانند ریاضیات (هندسه، مثلثات) و فیزیک مهارت کافی را داشته و آمادگی جسمی کافی برای انجام پروژه مهندسی عمران در مناطق صحرایی داشته باشند. همچنین برای گذراندن برخی از دروس نقشه‌برداری مانند فوتوگرامری نیز، به مهارت انجام پروژه برنامه نویسی نیاز است. بعضی دروس تخصصی این گرایش عبارتند از : راه‌ سازی، تئوری خطاها، جغرافیای ایران، نقشه‌برداری، ژئودزی (نقشه‌برداری زمینی)، فتوگرامتری زمینی و هوایی (عکس‌ برداری)، کارتوگرافی (مراحل ترسیم نقشه)، هیدروگرافی (نقشه‌برداری از بستر دریا). ضمناً واحدهای پروژه و کارآموزی نیز از جمله دروس این گرایش محسوب می شوند.

معرفی گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران

مهندس عمران گستره کار بسیار وسیعی دارد و شامل حوزه‌های بسیار متفاوتی می‌شود که این تنوع در گرایش های تحصیلی برای مهندسی عمران نیز مشهود است. در این راستا به معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران می پردازیم.

1- گرایش مهندسی سازه : دانشجویانی که با موفقیت واحدهای درسی مرتبط با این گرایش را گذرانده اند، قادر هستند تا به تجزیه و تحلیل رفتار اجزای تشکیل دهنده سازه و مدل نمودن آن ها تحت انواع بارگذاری استاتیکی بپردازند. آن ها همچنین این قابلیت را باید داشته باشند تا با یادگیری نرم افزارهایی مانند Cad، Etabs & Safe به طراحی و مدل سازی دقیق سازه ها در قالب یک پروژه مهندسی عمران بپردازند. تسلط در قوانین فیزیک، ریاضیات و دانش تجربی برای طراحی ایمنی یک سازه، سه مورد از ویژگی های اساسی یک مهندس سازه است. لازم به ذکر است که برخی از واحدهای درسی که مهندسین عمران در گرایش سازه می بایست در دانشگاه بگذرانند عبارتند از : دینامیک سازه، ریاضی مهندسی، تحلیل بهسازی لرزه ای، پایداری سازه‌ها و ... . لازم به ذکر است که گرایش سازه در مقطع کارشناسی ارشد عمران، یکی از پرطرفدارترین گرایش ها در بین دانشجویان عمران است و به همین دلیل در سال های اخیر، بازار کار آن تا حدودی اشباع شده است هرچند‌که، هنوز برای فریلنسرهایی که تخصص کافی و تسلط بر نرم افزارهای مرتبط با آن را دارند می تواند گرایش پردرآمدی محسوب شود.

2- گرایش عمران – زلزله : هدف اصلی دانشگاه ها در ارائه این گرایش به علاقه مندان، آموزش و بالا بردن دانش و دقت مهندسی دانشجویان در صنعت عمران و ساخت و ساز سازه ها و ساختمان ها است. تا بدین صورت، مهندسین بتوانند خسارات ناشی از خطرات زمین لرزه را برای ساکنین ساختمان ها، به حداقل برسانند. در حقیقت، یک مهندس عمران در گرایش زلزله، به مقاوم سازی، طراحی و نظارت پروژه‌های ساختمانی و یا مقاوم سازی لوله‌ها در زلزله و مقاوم سازی سد‌ها می پردازد. لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرایش زلزله، شباهت های زیادی با گرایش سازه دارد. در این راستا، برخی از دروس این گرایش عبارتند از : دینامیک سازه، لرزه شناسی و مهندسی زلزله، دینامیک خاک، طراحی لرزه‌ای سازه ها. از جبنه شغلی، این رشته بازار کار مناسبی دارد. گذراندن دوره آموزشی این گرایش، دانشجویان را توانمند در انجام محاسبات و ارائه طرح های مقاوم سازی در برابر زلزله و انجام فعالیت های پژوهشی و کاربردی در مهندسی زلزله می کند.

3- گرایش عمران – ژئوتکنیک : گرایش ژئوتکنیک یا مهندسی خاک و پی، یکی از گرایش های مهندسی عمران است که در آن رفتار خاک، تحت بارهای وارد شده از سازه های مختلف، مورد بررسی قرار می گیرد. از جمله مباحث مورد مطالعه در این گرایش، می‌توان به تخمین ظرفیت باربری خاک زیر پی و نشست فونداسیون‌ها اشاره کرد. دانشجویان در این گرایش، مباحثی از جمله ایجاد پایداری شیب ها و گودبرداری ها با استفاده از روش هایی مانند میخ‌کوبی، انکراژ، دیوارهای مسلح‌ شده با ژئوسنتتیک و غیره، تحلیل و طراحی سدهای خاکی، پی‌های عمیق و نیمه عمیق، بهسازی خاک و آزمایش های درجا پیش از اجرای پروژه های عمرانی را مورد مطالعه و آنالیز قرار می دهند. از جمله واحدهای درسی که دانشجویان در این گرایش برای انجام موفقیت آمیز یک پروژه مهندسی عمران، باید با موفقیت بگذرانند عبارتند از : مهندسی پی پیشرفته، مهندسی خاک پیشرفته، مکانیک سنگ، مهندسی سدهای خاکی، آب های زیرزمینی، مکانیک محیط های پیوسته و ... . اگر بخواهیم درباره بازار کار این گرایش صحبت کنیم باید بیان کرد که تقریباً در تمام پروژه های عمران چه کوچک و چه بزرگ، به آزمایشات یک مهندس ژئوتکنیک و همچنین ترسیم پروفیل خاک پی سازه نیاز است. در واقع، هر سازه‌ای روی پی، بنا می شود پس می توان گفت که گرایش ارشد ژئوتکنیک از جمله گرایش های پردرآمد رشته مهندسی عمران است.

4- گرایش عمران – راه و تربری : گرایش عمران - راه و ترابری به معنای طراحی و ساخت راه ها و جاده های جدید و نگهداری و بهبود ایمنی را ‌های قدیمی است. مهندسین راه و ترابری معمولاً برای انجام یک پروژه مهندسی عمران، در محیط کاری خارج از شهر مشغول به کار می شوند. از جمله وظایف یک مهندس راه و ترابری طراحی راه های درون شهری و برون شهری، باند فرودگاه ها، طراحی روسازی و زیرسازی و مدیریت و نگهداری جاده ها است. گرایش راه و ترابری شباهت بسیار زیادی با گرایش حمل و نقل از رشته عمران دارد. مهندسین عمران محصل در این گرایش باید واحدهای درسی تحلیل و طراحی روسازی پیشرفت، تکنولوژی و مواد روسازی، مدیریت و تعمیر و نگهداری راه، آزمایشگاه روسازی و ... را با موفقیت بگذرانند. از آن جایی که در کشور ما، در حال حاضر نیاز بسیار زیادی به بازسازی مسیرها و جاده ها و طراحی مسیرهای جدید به علت توسعه جمعیت شهرها و روستاها است بنابراین می توان گفت فرصت های شغلی مناسبی وجود دارد که در آن ها، سازمان ها و شرکت هایی که در حوزه مهندسی راه و ترابری هستند، می توان مشغول به کار شد.

5- گرایش عمران – مدیریت منابع آب : در گرایش عمران – مدیریت منابع آب، مباحث مربوط به جمع آوری و تصفیه فاضلاب ها و نیز تاسیسات مرتبط با فاضلاب از قبیل مخازن ذخیره و خطوط انتقال مطالعه می شود. دانشجویان فارغ التحصیل از این گرایش، قابلیت مطالعه، بررسی و انجام پروژه مهندسی عمران در مواردی مانند مکانیزم انتقال رسوب رودخانه ها، رفتارهای مختلف رودخانه ها و کنترل سیلاب را دارند. از آن جایی‌که هنوز تمامی شهرهای کشور ایران به سیستم فاضلاب شهری مجهز نشده اند و برای تخلیه فاضلاب با مشکل های عدیده ای مواجه هستند، درصورت سرمایه گذاری بلندمدت و مناسب، می توان به آینده کاری این گرایش در کشورمان امیدوار بود.

6- گرایش عمران – آب و سازه های هیدرولیکی : دانشجویان در گرایش آب و سازه‌های هیدرولیکی وظیفه دارند تا به طراحی سازه‌هایی بپردازند که به آب مرتبط هستند. مهندسین عمران در این گرایش قابلیت طراحی و اجرای سدها، کانال ها و سیستم های زهکشی را دارند. از لحاظ بازار کار این گرایش باید ذکر کرد که گرایش ارشد آب و سازه های هیدرولیکی، درکشورهایی که با بحران آب مواجه هستند، می تواند جای کار فراوانی داشته باشد که کشور ما نیز از این مسئله مستثنی نیست. بخصوص این که، با توجه به اهمیت حفظ و انتقال آب رودخانه ها، این گرایش در دو دهه اخیر در کشورمان، رشد چشمگیری داشته است. برخی از واحدهای درسی که مهندسین گرایش آب و سازه های هیدرولیکی برای انجام پروژه مهندسی عمران، در دانشگاه باید با موفقیت بگذرانند عبارتند از : هیدرولیک پیشرفته، طراحی هیدرولیکی سازه ها، سدهای خاکی، سدهای بتنی، هیدرودینامیک و ... .

7- گرایش عمران – سواحل، بنادر و سازه های دریایی : بطور کلی سازه های دریایی به سه دسته سازه های ساحلی، نزدیک سواحل و یا دور از ساحل تقسیم بندی می شوند. در این رابطه، مهندسان عمران در گرایش سازه‌های دریایی، به طراحی، ساخت، بازسازی، تعمیر و نگه داری سازه های مرتبط با دریا مانند سکوهای نفتی، جک‌آپ ها، اسکله و مواردی از این قبیل می پردازند. از آنجایی‌ که ایران در شمال و جنوب مرزهای دریایی دارد که خوشبختانه نفت‌خیز نیز هستند، فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در پروژه‌های عمران مرتبط با صنعت نفت و گاز در سواحل و دریای شمالی و جنوبی کشور مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که سازه های دریایی به دلیل مرتبط بودن با صنعت نفت و گاز، نسبت به سایر گرایش های ارشد عمران، معمولاً دارای درآمد نسبتاً بالاتری نیز هستند. از جمله واحدهای درسی که مهندسین عمران در گرایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی باید در دانشگاه با موفقیت بگذرانند عبارتند از : مبانی هیدرولیک دریا، اصول طراحی سازه های دریایی، روش های عددی در مهندسی دریا و اصول مهندسی سواحل.  

8- گرایش عمران – حمل و نقل : در گرایش حمل و نقل، یک مهندس عمران باید آشنایی و تسلط کافی و کاملی بر جریانات ناوگان های حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی و جاده‌ای و مدیریت و کنترل آن ها داشته باشد. از آن جایی که، در سالیان اخیر، ترافیک شهری و میان شهری به معضلی بزرگ در شرهای با جمعیت بالا تبدیل شده است و بعلاوه، این معضل به دنبال خود، مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا، مصرف بی‌رویه سوخت و افزایش تصادفات را می آورد، بنابراین مهندس گرایش حمل و نقل باید بتواند به بررسی و مطالعه روش های رفع مشکلات جاده‌ای ازجمله تصادفات و ترافیک بپردازد. برخلاف گرایش ارشد راه و ترابری، مهندسین فارغ التحصیل شده از گرایش حمل و نقل، معمولاً در داخل شهرها به انجام پروژه عمران، مشغول هستند. از منظر بازار کار نیز، اگر چه سازمان ها و شرکت های کمی هستند که مهندسان این گرایش را به استخدام خود در می آورند، ولی از طرفی چون متخصص در این حوزه، به فراوانی گرایش های دیگر نیست، شرایط استخدام مهندسان گرایش حمل و نقل، آن قدرها هم بد نیست. از جمله دروسی که مهندسین حمل و نقل در دانشگاه باید بگذرانند عبارتند از : برنامه‌ریزی حمل و نقل، تقاضا در حمل و نقل، مهندسی ترافیک پیشرفته، تحلیل و ارزیابی سیستم های حمل و نقل، حمل و نقل ریلی، طراحی روسازی بتنی.

9- گرایش عمران – مدیریت ساخت : یک فارغ التحصیل عمران از گرایش مهندسی مدیریت ساخت، می بایست آموزش های لازم در زمینه اصول مدیریت صحیح اجرای یک پروژه عمران را دیده باشد. بعبارت دیگر، دانستن مسائل مربوط به مدیریت و کنترل پروژه در روند ساخت و اجرا، مدیریت صحیح مصالح و زمان و آشنایی با امور قراردادها در ابعاد حقوقی از ملزومات این گرایش در انجام پروژه های عمران محسوب می شود.

10- گرایش عمران – محیط زیست : در دهه های اخیر، بسیاری از کشورهای دنیا حتی کشورهای پیشرفته صنعتی نیز، با مشکلات شدید محیط زیستی ناشی از قطع درختان برای اجرای پروژه های عمران یا آلودگی آب، خاک و هوا روبه‌رو هستند. مهندسین محیط زیست به مطالعه و بررسی اثر سازه های عمرانی بر محیط زیست و چگونگی حل نمودن مشکلات زیست محیطی می‌پردازند. شرط لازم برای تحصیل در این گرایش، داشتن روحیه‌ای فعال و پویا است، بطوری که بهبود شرایط محیط زندگی اطراف خود، یکی از دغدغه های فرد باشد. برخی از واحدهای درسی که مهندسین گرایش محیط زیست در دانشگاه می بایست بگذرانند عبارتند از : مبانی انتقال و انتشار و مدل سازی آلاینده ها، اصول مهندسی تصفیه آب و فاضلاب، توسعه پایدار و مدیریت محیط زیست، هیدرولوژی پیشرفته، تغییر اقلیم و هواشناسی. درباره بازار کاری آینده این گرایش باید گفت که، امروزه تنها داشتن یک مدرک دانشگاهی بدون کسب مهارت های جانبی لازم شاید کمک چندانی به فرد نکند بلکه مهندس گرایش محیط زیست باید با تسلط بر نرم افزارهایی مانند GIS و RS فرصت خود را برای جذب در بازار کار این گرایش بالا ببرد.

معرفی گرایش‌های مقطع دکتری رشته مهندسی عمران

برای رشته مهندسی عمران در مقطع دکتری، 9 گرایش وجود دارد که عبارتند از : سازه، زلزله، آب و سازه های هیدرولیکی، راه و ترابری، سواحل بنادر و سازه های دریایی، مدیریت منابع آب، حمل و نقل، مدیریت ساخت، محیط زیست. گرایش های مذکور، با گرایش های مقطع کارشناسی ارشد این رشته، مشترک بوده، که در بالا توضیح داده شده اند. لازم به ذکر است که، یک دانشجو در این مقطع، معمولاً روی یک موضوع بسیار تخصصی که احتمالاً مرتبط با صنعت است باید کار کرده و پروژه پایانی خود را با صلاح دید استاد راهنمای خود، به پیش ببرد تا بتواند حداقل یک مقاله مهندسی عمران را در مجلات معتبر بین المللی چاپ کند. بطور کلی برای اینکه یک پروژه عمران انجام شود لازم است یک گروه از مهندسان با گرایش ها و سطح تخصص های مختلف در کنار یکدیگر کار کنند تا پروژه طراحی و اجرا شود. برای مثال، در پروژه ساخت یک سد، ابتدا بحث طراحی آن مطرح است. در این باره، مهندس عمران در گرایش منابع آب، باید با دقت محل مناسب احداث سد را از نظر آب گیری آن در آینده، مشخص کند. مهندس عمران در گرایش هیدرولیک و سازه هیدرولیکی، به کمک مهندس گرایش سازه، وظیفه طراحی ساختمان این سد را بر عهده دارند. اما وظیفه تضمین ایمنی سد در برابر زلزله و تغییر طرح سازه آن به نحوی که در برابر زلزله مقاوم باشد را مهندس گرایش زلزله برعهده دارد. بعلاوه دانشجوی گرایش خاک و پی، وظیفه بررسی پی و تکیه‌ گاههای سد و میزان دوام آن ها را بر عهده دارد و سرانجام در هنگام اجرا، یک مهندس نقشه بردار باید بتواند وظیفه اجرای دقیق بخش های مختلف سد و تعیین محل دقیق احداث آن و مثلاً محل دقیق تکیه‌گاه ها و پی ها را بر عهده بگیرد. در نهایت، همه این مهندسان، به کمک تعداد زیادی از مهندسان رشته های دیگر مثل مهندسی مکانیک و برق، کار ساخت بدنه سد و نصب تجهیزات مربوط به آن را انجام خواهند داد.

در این ویدئو به توضیح مختصری در خصوص رشته مهندسی عمران و آموزش آن پرداخته شده است.

معرفی نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی عمران

رشته‌ی مهندسی عمران، یک رشته‌ی کاملاً محاسباتی مانند رشته های دیگر مهندسی است. بنابراین بروز کوچک‌ترین اشتباه و بی دقتی در محاسبات می تواند خسارات مالی و جانی بسیاری برای یک سرمایه گذار در انجام یک پروژه به همراه داشته باشد.  خوشبختانه نرم افزارهایی در این زمینه در رشته مهندسی عمران وجود دارند که قادر هستند تا سنگین‌ترین محاسبات را با سرعت های بالا و کمترین خطای ممکن انجام دهند. بنابراین بخشی از آموزش مهندسی عمران در دانشگاه ها، باید به آموزش نرم افزار اختصاص پیدا کند. اگر بخواهیم دسته بندی صحیح و جامعی از نرم افزارهای مهندسی عمران، برای تحلیل و طراحی سازه های مختلف، در قالب انجام پروژه مهندسی عمران ارائه دهیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

STAAD.Pro ، FLAC 3D ، geostudio ، Tekla structures ، ETABS ، SAFE ، SAP ، PLAXIS ، Graphisoft Archicad ، AUTOCAD ، ABAQUS ، MATLAB ، Ansys ، MS-Project ، civil3D

سوالات متداول

هزینه انجام پروژه عمران چقدر است؟

هزینه انجام پروژه های مهندسی عمران توسط متخصصان و فریلنسر‌های حامی ورکس مشخص می‌شود که معمولا قیمتی منصفانه و رقابتی است.

img
محسن 23
یک پروژه متره دارم، خیلی عجله ای هست و کمتر از 3 روزه میخوام، چکار باید بکنم؟
0
img
hamiworks تایید شده
لطفا بر روی دکمه ثبت پروژه در بالای صفحه زده و پروژه خود را ارسال کنید تا توسط فریلنسرهای مربوطه بررسی گردد. در صورت وجود مشکل از طریق تیکت یا پشتیبانی آنلاین نسبت به اطلاع آن اقدام کنید.

0

دیدگاه خود را بیان کنید

1000 کاراکتر باقیمانده است