رشته برق یکی از مهمترین رشته های دانشگاهی و همچنین پر کاربرد در صنعت می باشد. در این رشته نرم افزارهای جامع و پرکاربرد زیادی وجود دارد، از پر کاربردترین آنها می توان متلب، هومر، Hfss و ... را نام برد. در حامی ورکس فریلنسرهای توانایی انجام پروژه برق را با کیفیت عالی و هزینه حداقل دارند. تمامی نرم افزارهای تحت پوشش فریلنسرهای حامی ورکس را مشاهده میکنید.
پروژههای عملی باعث میشود داوطلبان به خوبی مطالب آموخته شده را پیاده سازی کنند. از اینرو نرمافزارهای بسیاری به صورت تخصصی این رشته طراحی شدهاند که به دانشجویان در این زمینه کمک میکنند. همچنین امروزه مجموعههای مختلفی تشکیل شدهاند که دانشجویان میتوانند از طریق آن اقدام به خرید پروژه برق کنند. در ادامه چند مورد از نرمافزارهای این حوزه را خدمت شما معرفی مینماییم.
- نرم افزار پروتئوس Proteus Design
پروتئوس از جمله بهترین نرمافزارهای موجود برای رشته مهندسی برق است که از آن برای انجام پروژه برق استفاده میشود. این برنامه برای مدل سازی، ایجاد طرح اولیه مدار و طراحی تخته به صورت مدار چاپی استفاده میشود. برتری این نرم افزار که توسط لبسنتر الکترونیکز گسترش یافته و قابلیت برنامه دهی و برنامه نویسی دارد، آن است که این نرم افزار دارای قابلیت اطمینان و دقت ISIS است و استفاده از آن از نظر قدرت، آسانی و انعطافپذیری برای کاربران به ویژه مبتدیان در انجام پروژه دانشجویی برق سهولت دارد.
متلب MATLAB یکی دیگر از نرمافزارهای کاربردی در رشته مهندسی برق است که برای محاسبات اعداد و زبان نویسی استفاده میشود. البته استفاده از این نرمافزار صرفا مختص رشته مهندسی برق نیست و برای انجام پروژههای برق و یا پروژه برق صنعتی به کار نمیرود؛ بلکه سایر رشتههای دیگر مانند مکانیک، رایانه و... میتوانند برای انجام پروژههای خود از آن استفاده کنند. انجام پروژه برق با استفاده از نرم افزار متلب که یکی از محصولات کمپانی متورکس است، محیط کاربری سادهای دارد و هر ساله جعبهابزارهای خاص و کاربردی به آن افزوده میشود که کارایی نرمافزار را برای انجام پروژه مهندسی برق بالا میبرد.
- نرم افزار آلتیوم Altium Designer
یکی دیگر از نرم افزارهای قدرتمند برای انجام پروژه های دانشجویی الکترونیک و پروژه های برق قدرت نرمافزار Altium Designer است که برای مدلسازی، طراحی PCB و آنالیز مدارهای آنالوگ و دیجیتال به کار میرود. در این نرم افزار کتابخانهها به گونهای دسته بندی شده است که کاربر میتواند در کوتاهترین زمان قطعه مورد نظر را پیدا کند. همچنین کاربر میتواند مدارهای آنالوگ را توسط تحلیلگر پی اسپایس تحلیل کند. یکی از مزایای این نرمافزار دستهبندی مناسب کتابخانهها است که کاربر با صرف زمان کوتاهی قطعه مورد نظر را خواهد یافت. این نرمافزار در سالهای اخیر و با بروز شدن ابزارهای آن امکانات جالبی را برای کاربران خود به منظور انجام پروژه دانشگاهی برق فراهم آورده است.
- نرم افزار کدویژن Code Vision AVR
یکی از نرم افزارهایی که به عنوان کامپایلر برای زبان برنامهنویسی C استفاده شده و برای کدنویسی میکروکنترلرهای AVR کاربرد دارد نرم افزار Code Vision AVR است. نرم افزار Code Vision AVRمحیط کاربری ساده داشته و برنامه نوشتن برای میکروکنترلر را در پروژه دانشجویی رشته برق برای کاربر آسان میکند. بسیاری از افراد حتی کسانی که در رشته کامپیوتر تحصیل میکنند نیز با این نرم افزار به خوبی آشنا میباشند. در نظر داشته باشید که آخرین نسخه منتشر شده از این نرمافزار قدرت بسیار بیشتری پیدا کرده است و مشکلات قبلی آن از بین رفته است.
نرم افزار ارکد پی اس پایس، یکی دیگر از نرمافزارهای معروف و محبوب در مهندسی برق است که از آن برای انجام پروژه های دانشجویی برق استفاده میشود و با استفاده از آن میتوان خیلی از مدارات را مدلسازی کرد. چرا که این نرم افزار یکی از بهترینهای شبیهسازی است و قابلیتهای گوناگونی دارد که بر اساس آن میتوان نتایج مفیدتر و جامعی از عملکرد مدار به دست آورد. پس دانشجویان رشته مهندسی برق و یا سایر رشتههای مهندسی میتوانند برای انجام پروژه های دانشجویی الکترونیک و یا سایر پروژههای خود از این نرمافزار استفاده کنند.
یکی از برنامههای محبوب در زمینه برنامه نویسی، نرم افزارSIMATIC Step 7 است که توسط شرکت زیمنس برای اتوماسیون در صنایع مختلف به ویژه پروژه دانشگاهی برق ارائه شده است. از آنجایی که برخی از پروژه های برق نیاز به برنامه نویسی دارند، دانشجویان این رشته میتوانند از آن برای برنامه نویسی به زبانهای ladder (LAD) یا نرد بانی، statement list (STL) یا متنی (شبیه به زبان اسمبلی) و FUNCTION block diagram (FBD) یا بلوکی استفاده کنند. البته ناگفته نماند استفاده از این نرم افزار صرفا برای رشتههای مهندسی برق و انجام پروژه دانشجویی برق نیست، بلکه میتوان از آن برای غیر پروژه برق استفاده کرد.
در انجام پروژه مهندسی برق گاهی لازم است که مهندسان انواع نقشههای برقی را برای پروژه برق خود طراحی کنند. از اینرو plan یکی از بهترین و مهمنرین نرم افزارهای موجود در این زمینه است که برای انجام پروژه های دانشجویی الکترونیک به ویژه پروژه های برق قدرت، پروژه برق صنعتی و... کاربرد دارد و میتوان با استفاده از آن قطعات و مدارها را ترسیم کرد.
- نرم افزار دیگسایلنت DIgSILENT
یکی دیگر از نرمافزارهایی که برای پروژه دانشجویی رشته برق و یا به عبارتی پروژه دانشگاهی برق استفاده میشود و وظیفه تحلیل و بررسی سیستمهای قدرت الکتریکی را برعهده دارد، ترم افزار DIgSILENT میباشد که برگرفته از عبارتDIgital SImulation and Electrical NeTwork است. امروزه از این نرمافزار برای رفع نیازها در زمینه الکتریکی و برقی و بررسی سیستمهای قدرت در انجام پروژه های دانشجویی برق به ویژه پروژه های برق قدرت استفاده میشود.
- نرم افزار Autocad Electrical
یکی دیگر از نرم افزارهای مهم در رشتههای مهندسی که برای انجام پروژه های دانشجویی الکترونیک نیز به کار میرود، نرمافزار Autocad Electrical است که توسط کمپانی اتودسک طراحی شده و از آن به عنوان منبع و مرجعی برای نقشههای صنعتی، ساختمانی، مکانیکی و الکتریکی استفاده میشود. در سالهای اخیر محیط کاربری این نرم افزار دچار تغییر شده است و ابزارهای گوناگونی نیز به آن اضافه شده که بر اساس آن کاربر میتواند به راحتی در پروژه مهندسی برق و یا به عبارتی در انجام پروژه های دانشجویی برق انواع اجزا و قطعات مدارهای الکتریکی، سیم کشی، اتصال دهندهها و... را به راحتی طراحی کند.
- نرم افزار Automation Studio P6 SR9
نرم افزارAutomation Studio P6 SR9 یکی از بهترین نرمافزارها در زمینه رشته مهندسی برق و برای انجام پروژه برق و پروژه دانشگاهی برق است. انجام پروژه برق نیازمند طراحی سیستم تجاری، شبیه سازی، مستند سازی و... است. از اینرو کاربر میتواند تمامی این موارد را با استفاده از این نرم افزار برای انجام پروژه مهندسی برق خود داشته باشد.
همانطور که گفته شد، شبیه سازی یکی از اقدامات مهم در انجام پروژه برق است و لازم است که دانشجویان و مهندسان در پروژه دانشجویی رشته برق به آن توجه داشته باشند و با نرم افزارهای ویژه آن آشنایی داشته باشند. سیمولینک از جمله نرمافزارهای محبوب و پرکاربرد در این زمینه است که با محیط کاربری سادهتری که به خود اختصاص داده است، بیشتر از نرمافزار متلب کاربرد دارد. استفاده از این نرمافزار برای انجام پروژه دانشجویی برق به کاربر این امکان را میدهد که به راحتی پروژه خود را طراحی و آن را شبیهسازی گرافیکی کند.
نرمافزار HOMER توسط دپارتمان ملی انرژی تجدیدپذیر آمریکا به وجود آمده است، با داشتن کتابخانه کاملی از انواع مراجع تولید توان و تکنولوژیهای مربوط به آن، در عین سادگی، امکانات بینظیری را نیز در اختیار کاربر قرار میدهد. شیگرا بودن، گرافیک فوقالعاده زیبا و عدم نیاز به برنامهنویسی، از دیگر مشخصات این نرمافزار است که موجب پر طرفدار شدن آن شده است. در ادامه لیستی از کاربردها و پروژه های متنوع که با این نرم افزار قابل انجام است را مشاهده میکنید:
شبیه سازی مقالات علمی توسط هومر - امكان سنجی طرح های مختلف میكروگرید با هومر - اجرای الگوریتم های بهینه سازی تولید توان منابع ریز شبكه با هومر - انجام محاسبات آماری پیش بینی میزان تولید و مصرف اجزای شبكه با هومر - انجام محاسبات اقتصادی میكرو گرید با هومر - انجام محاسبات آنالیز حساسیت و انتخاب اندازه مناسب اجزای میكروگرید با هومر - انجام محاسبات منابع هیبرید در ریز شبكه شامل منابعی چون توربین بادی، سلول خورشیدی، باتری و اینورتر،پیل سوختی، دیزل ژنراتور در حالت متصل به شبكه (On Grid) و حالت منفصل از شبكه (Off Grid) با هومر - انجام محاسبات زیست محیطی و اقتصادی از جمله میزان آلایندگی، میزان درآمد و نقطه بازگشت سرمایه توپولوژیها و طرحهای مختلف - انجام مطالعات بر روی سیستمهای CHP
فریلنسرهای مكسول حامی ورکس قابلیت انجام پروژه های مختلف در زمینه های زیر را دارا می باشند:
شبیه سازی مقالات علمی توسط ماكسول - آناليز ميدانهای مغناطيسی تجهيزاتی از قبيل ترانسفورماتورها، موتورها و ژنراتورها توسط ماكسول - انجام مطالعات ميدانهای الكترواستاتيكی توسط ماكسول - شبيهسازی دو بعدی (2D) و سه بعدی (3D) با مكسول - انجام شبيهسازی و تحليل برای انواع سيم پيچی (استرندد و ساليد) انواع مواد (سيم پيچ و هسته) در حالتهای گذرا (transient) ، مگنتواستاتيک و ...
نرم افزار رت اسکرین، در حقیت یک نرم افزار در حوزه مدیریت انرژی پاک می باشد که برای تحلیل راندمان انرژی، انرژی های تجدید پذیر و امکان سنجی اجرای پروژه های تولید همزمان نیرو و حرارت و همچنین بررسی راندمان پروژه های در دست اقدام، توسط متخصصان این حوزه، استفاده می شود. نرم افزار رت اسکرین به متخصصان و تصمیم گیرندگان حوزه انرژی پاک، این قابلیت را می دهد که به سرعت امکان سنجی و پتانسیل های فنی و مالی پروژه های انرژی پاک را شناسایی، ارزیابی و بهینه نمایند. به علاوه، این نرم افزار هوشمند، به مدیران، این امکان را می دهد که به آسانی عملکرد واقعی تاسیسات زیر مجموعه خود را اندازه گیری کرده و فرصت های صرفه جویی بیش تر در انرژی و هزینه ها را در یک پروژه انرژی پاک، شناسایی و اعمال کنند. لازم است ذکر شود که طراحان نرم افزار رت اسکرین، برای کمک به کاربر، چندین پایگاه داده را که شامل بانک های اطلاعاتی جهانی آب و هوا از هزاران ایستگاه زمینی و داده های ماهواره ای ناسا و نیز بانک های اطلاعاتی مبنا، هزینه، پروژه، هیدرولوژی و محصول است را با هم تلفیق کرده اند.
دیدگاه خود را بیان کنید