به طور کلی میتوان گفت که هر چیزی که به نوسازی مربوط باشد در زمینه فعالیت مهندس عمران است. مهندسی عمران در واقع به کاربرد علم برای عمران و سازندگی کشور مربوط است و هر چیزی که به آبادی کشور مربوط شود مانند سد، فرودگاه، جاده، برج، تونل، دکل های مخابرات، ساختمان های مقاوم در مقابل زلزله، سیل و آتش، نیروگاه های برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در دایره فعالیت های این افراد است. این افراد از نظر فنی و اجرایی، اقتصادی هم کارآمد هستند چون اقتصادی بودن از اهداف کار این افراد است. لازم به ذکر است که دانشجویان رشته مهندسی عمران همچون سایر رشته های مهندسی دیگر، ملزم به انجام محاسبات بسیار سنگین هستند که بروز یک خطای کوچک در آن، سبب وارد شدن خسارت به سازه تحویل داده شده، می شود. برای جلوگیری از بروز این خطاها، استفاده از نرم افزارهای مختلف مهندسی عمران، به دانشجویان این رشته، توصیه می شود که درحقیقت، استفاده از نرم افزار در این رشته، موجب دستیابی به موفقیت بیش تر در پروژه های عمرانی، مخصوصاً پروژه دانشگاهی عمران خواهد شد. شاید به جرأت بتوان گفت که در سال های خیر، انجام پروژه های دانشجویی عمران حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، بدون تسلط بر حداقل یکی از نرم افزارهای این رشته امکان پذیر نباشد. در این راستا و در ادامه متن، به انواع پروژه مهندسی عمران که یک فریلنسر می تواند در هر گرایش با کمک نرم افزارهای موجود انجام دهد، اشاره خواهیم کرد.
1- نرم افزار Auto CAD : نرم افزار اتوکد، یکی از پرکاربردترین نرمافزارها در مهندسی عمران است. این ابزار در واقع یک نرمافزار نقشهکشی است که برای تهیهی نقشهی سازه ها به کار میرود. اتوکد در حوزه های دیگری مثل معماری، نقشهبرداری، مکانیک، طراحی داخلی، مهندسی فرآیند، برق و شبکه، نیز کاربرد دارد. بنابراین، دنیای مهارت های اتوکد، برای انجام پروژه های اتوکد عمران، بسیار وسیع است. فریلنسرها و متخصصان در رشته مهندسی عمران، می توانند مبادرت به انجام پروژه عمران با کمک نرم افزار اتوکد با موضوعات تهیه نقشه دوبعدی از طرح یک ساختمان چند طبقه، پروژه نقشه کشی سازه های بتنی، ترسیم نقشه های فاز دو معماری، پروژه ترسیم نقشه های سازه فلزی، طراحی و ترسیم ساختمان های ویلایی، طراحی پلان یک مدرسه، پروژه نقشه خوانی تاسیسات برقی ساختمان و پروژه نقشه خوانی تاسیسات مکانیکی و گازرسانی ساختمان کنند. لازم به ذکر است که نرم افزار اتوکد، یکی از نرم افزارهایی می باشد که می توان مرتبط با آن، تعداد زیادی پروژه دانشجویی رشته عمران را برای دانشجویان این رشته تعریف کرد.
2- نرم افزار STAAD.Pro : مهندسان عمران می توانند با کمک نرم افزار سازه ای STAAD.Pro انواع آنالیزهای استاتیکی، دینامیکی، آنالیز غیرخطی، کمانش و نیز آنالیز کابل را انجام دهند. یکی از مهمترین مزیتهایی که سبب شده است تا این برنامه، در انجام پروژه های دانشجویی مهندسی عمران حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، مورد استفاده عموم مهندسان عمران قرار گیرد، پشتیبانی از آیین نامه های طراحی با مصالح مختلف از قبیل : فولاد، بتن، چوب، آلومینیوم و مقاطع مرکب و پشتیبانی از آیین نامه های ساختمانی بیش از 40 کشور دنیا است. بنابراین قابل انتظار است که فریلنسرها با انجام پروژه مهندسی عمران در موضوعات مختلفی مانند آنالیز و طراحی جرثقیل فلزی، طراحی تیر جرثقیل، طراحی سازه های بتنی با در نظر گرفتن بارگذاری ناشی از باد و زلزله، طراحی ستون ها، طراحی تیرهای لانه زنبوری و آنالیز لرزه های شامل مدل سازی زمین و تحلیل بارهای دینامیکی روی آن بتوانند هم شرکت ها و مشتریان خود را به اهدافشان رسانده و هم بتوانند درآمد مناسبی از این راه، کسب کنند.
3- نرم افزار FLAC 3D : نرم افزار FLAC 3D یکی دیگر از نرم افزارهای کاربردی در رشته مهندسی عمران و انجام پروژه عمران است که روش های متعددی را به کاربران خود برای مدل سازی موادی که رفتارشان بسیار غیر خطی است، ارائه می دهد. ابزارهای پیش بینی شده در نرم افزار مذکور می تواند امکان انجام پروژه مهندسی عمران را برای کاربران این نرم افزار، در موضوعات مدلسازی فشار آب حفرهای و جریان آب در خاک، مدلسازی سه بعدی خاک، تحلیل یک سد خاکی در برابر جریان آب، تحلیل پایداری شیب در معادن روباز، بررسی نشست حاصل از حفر تونل های کم عمق در مناطق شهری و اثر روش باز کردن تونل در پایداری آن فراهم کند. لازم به ذکر است که اگر تسلط بالایی در نرم افزار مذکور دارید، می توانید بعنوان یک فریلنسر، در حوزه انجام پروژه های دانشجویی عمران و حتی انجام پروژه کارشناسی مهندسی عمران، با سایت فریلنسری حامی ورکس همکاری کرده و مشتریان بی شمار پروژه دانشجویی رشته عمران در این سایت را پشتیبانی کنید.
4- نرم افزار geo studio : نرم افزار geo studio یکی از نرم افزارهای مختص مهندسان و فریلنسرهای رشته مهندسی عمران است که به خوبی قابلیت تحلیل تغییر مکان های اتفاق افتاده در یک سازه ناشی از تنش های وارد شده به آن را دارد. لیست انواع پروژه عمران که یک فریلنسر با یادگیری این نرم افزار می تواند انجام دهد عبارتند از : تحلیل پایداری سد خاکی با هسته رسی با در نظر گرفتن شرایط فشار آب حفره های هسته، تحلیل تنش - تغییر شکل سدها، تحلیل پایداری یک خاکریز و محاسبه ضریب اطمینان پایداری آن و تحلیل تراوش آب در خاکریز.
5- نرم افزار ETABS : این نرم افزار برای تحلیل سهبعدی بسط یافتهی سیستم ساختمان و درحقیقت، به منظور طراحی و تحلیل ساختمان های چند طبقه به کار می رود. با استفاده از نرم افزار ETABS می توان سیستم های پایهای یا پیشرفته را تحت شرایط استاتیک یا دینامیک، ارزیابی کرد. این نرمافزار به عنوان بهترین نرم افزار برای تحلیل سازه و مهندسی زلزله در میان مهندسان عمران برای انجام پروژه مهندسی عمران شناخته می شود. اهمیت و ضرورت یادگیری این نرم افزار از این رو بالاست که امروزه زمان و دقت، آیتم بسیار مهمی در زندگی محسوب می شود و امکان طراحی سازه ها به صورت دستی برای سازه های کوچک بسیار زمان بر بوده که همین امر برای سازه های بلند مرتبه، تقریباً ناممکن می شود. از این رو فراگیری این نرم افزار برای مهندسین علاقه مند در رشته مهندسی عمران، الزامی است. لازم به ذکر است که یک فریلنسر در حوزه مهندسی عمران می تواند با کمک نرم افزار ایتبس، پروژه های عمران در موضوعات کلی طراحی قاب های بتنی، طراحی قاب های فولادی، طراحی تیرهای مرکب و طراحی دیوارهای برشی را انجام دهد. بد نیست بعنوان یک فریلنسر، بدانید که تعداد زیادی پروژه دانشگاهی عمران در ارتباط با این نرم افزار توسط اساتید دانشگاه، هر ساله برای دانشجویان این رشته تعریف می شود. بنابراین اگر تسلط بالایی در نرم افزار ایتبس دارید می توانید در قالب انجام پروژه های دانشجویی مهندسی عمران، با سایت فریلنسری حامی ورکس همکاری داشته باشید.
6- نرم افزار SAP : دانشجویان رشته مهندسی عمران، با کمک این نرم افزار می توانند به تحلیل استاتیکی و دینامیکی، تحلیل بارهای دینامیکی وارد شده به پل ها و تحلیل و طراحی المانهای سازهای مختلف در قالب یک پروژه عمران بپردازند. بنابراین تسلط کافی بر این برنامه میتواند کمک زیادی به مهندسان عمران در انجام پروژه مهندسی عمران با موضوعات متنوعی مانند مدل سازی تیر فولادی، مدل سازی تیر بتنی، مدل سازی دیوار حائل بتنی، مدل سازی پل کابلی، تحلیل بار متحرک کامیون ها برای پل ها، مدل سازی راه پله و مدل سازی خرپای پل قوسی کند.
7- نرم افزار ABAQUS : اساس این نرم افزار، حل مسائل مختلف با کمک روش عددی المان محدود است. کاربران این نرم افزار باید تسلط بالایی بر برخی دروس تخصصی مانند مکانیک محیط پیوسته، مقاومت مصالح پیشرفته، ارتعاشات پیشرفته و ... داشته باشند. بنابراین درخواست پروژه دانشجویی رشته عمران با این نرم افزار، هزینه کمی برای متقاضی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که انجام پروژه عمران در موضوعات شبیه سازی و تحلیل انواع خرپاها، تعریف خواص مکانیکی مواد کاربردی در ساخت انواع سازه های عمرانی مانند خاک، شن و ماسه، بتن و تحلیل نیروها و تنش های وارده بر بدنه یک سد با کمک این نرم افزار، امری قابل انتظار از یک فریلنسر شاغل در این حوزه است که وظیفه انجام پروژه دانشگاهی عمران را برعهده دارد. برای یافتن فریلنسری که برای پیشبرد پروژه مد نظرتان، کمترین قیمت انجام پروژه عمران را به شما پیشنهاد دهد، می توانید به سایت فریلنسری حامی ورکس نیز مراجعه کنید.
8- نرم افزار MATLAB : اگر در اینترنت، عبارت "انجام پروژه متلب مهندسی عمران" یا عبارت "پروژه عمران با متلب" را جستجو کنید، متوجه خواهید شد که این نرم افزار، یکی از پر طرفدارترین نرم افزارهای انجام پروژه مهندسی عمران در میان فریلنسرها است. با کمک نرم افزار متلب می توان پروژه های عمران با عناوینی مانند پروژه تحلیل ارتعاشی یک سازه خرپایی، پروژه آنالیز مودهای ارتعاشی یک سکوی نفتی در دریا، پروژه مودهای ارتعاشی بدنه یک سد، پروژه روش های کاهش مرتبه مدل های دینامیک خطی، پروژه استخراج مودهای ارتعاشی یک پره توربین، پروژه استخراج مودهای ارتعاشی یک ساختمان تحت بار زلزله و پروژه محاسبه فرکانس اصلی سیستم های ارتعاشی به کمک آنالیز فوریه را انجام داد. برای مشاهده نمونه پروژه های تحقیقاتی مهندسی عمران می توانید به سایت فریلنسری حامی ورکس نیز مراجعه کنید.
9- نرم افزار Plaxis : عنصر خاک در تمامی پروژه های عمران، از جهات گوناگونی نظیر استفاده به عنوان پی و بستر، استفاده به عنوان مصالح قرضه، استفاده به عنوان بدنه و عنصر اصلی اجرای پروژه ها، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به منظور پیش بینی، طراحی و بررسی های حاصل از یک پروژه عمران بر محیط خاکی، از نرم افزارهای مختلفی استفاده می شود که یکی از مهم ترین و کاربردی ترین آن ها، نرم افزار Plaxis است. در حقیقت، پلکسیس نرمافزاری است که دانشجویان رشته مهندسی عمران می توانند برای تحلیل تغییر شکل ها و پایداری در پروژه های مهندسی عمران، حتی در انجام پروژه های دانشجویی عمران استفاده کنند. دانشجویان و فریلنسرهای مهندسی عمران با فراگیری این نرم افزار، قادر خواهند بود تا مبادرت به انجام پروژه عمران با موضوعات خاک برداری و خاک ریزی مرحلهای با شرایط بارگذاری و شرایط مرزی مختلف، آنالیز سدهای خاکی احداث شده بر روی خاک های نرم، انجام آنالیز لایه به لایه در پایداری شیب ها، سدها و تونل ها، تحلیل نشست ناشی از ساخت تونل ها، مدل سازی دینامیکی یک ژنراتور بر روی یک پی، مدل سازی دینامیکی کوبش شمع، مدل سازی ساختمان تحت تأثیر زلزله و مدل سازی فونداسیون های سطحی و عمیق کنند.
10- نرم افزار ANSYS : نرم افزار انسیس، از دسته نرم افزارهای تحلیلی است که از روش المان محدود (FEM) برای مدلسازی و تحلیل پدیده های مختلف مهندسی استفاده می کند. نرمافزار انسیس، مهندسین و طراحان را قادر میسازد تا به راحتی مسائلی مانند بهینهسازی، بارهای دینامیکی و همچنین شبیهسازی های مُد ارتعاشی و ضریب اطمینان را در انجام پروژه مهندسی عمران با انسیس، به صورت مرحله به مرحله اعمال کنند. ابزارهای پیش بینی شده در نرم افزار انسیس می تواند امکان انجام پروژه عمران را برای فریلنسرهای متخصص در این حوزه با موضوعات تحلیل پایداری و مقاومت بدنه سدها در برابر بارهای ناشی از آب پشت سد، تحلیل مودهای ارتعاشی سازه های خرپایی، تحلیل ارتعاشی ساختمان های چند طبقه تحت بارگذاری زلزله، تحلیل ارتعاشی و پایداری ساختمان های بلند تحت بارگذاری ناشی از باد و تحلیل مقاومت جوش و اتصالات در سازه های فلزی را فراهم کند.
11- نرم افزار Tekla : نرم افزار تکلا، یک نرم افزار سه بعدی بر پایه سیستم مدل سازی اطلاعات ساختمان است که به منظور طراحی جزئیات سازه های فولادی و بتن آرمه استفاده می شود. طبق تعریف سازمان بینالمللی استانداردسازی، مدل سازی اطلاعات ساختمان، نمایش دیجیتالی یک سازه است که برای ساده سازی فرآیندهای طراحی، ساخت و بعنوان مبنای تصمیمگیری در پروژه های عمران، مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین کاربردهایی که این نرم افزار برای کاربران خود فراهم می کند، می توان به طراحی مدل سازه های بزرگ عمرانی مانند ورزشگاه ها، کارخانجات، ساختمان های چند طبقه مسکونی، پل ها و انواع برج ها اشاره کرد. از یک فریلنسر و دانش آموخته در این حوزه، قابل انتظار است که بتواند مبادرت به انجام پروژه مهندسی عمران در موضوعاتی مانند طراحی و ترسیم اتصالات پیچ و مهره و جوشی تیر به ستون و تیر، طراحی و ترسیم وصله تیرها و وصله ستون ها و طراحی و ترسیم کف ستون ها کند.
12- نرم افزار Excel : نرم افزار اکسل در میان دانشجویان تمام رشته های مهندسی بویژه مهندسی عمران، به عنوان ابزاری همه منظوره، برای تجزیه و تحلیل داده ها، بسیار محبوب است. به کمک نرم افزار اکسل می توان در حین انجام پروژه مهندسی عمران، برای تحلیل داده های گردآوری شده، اعمالی مانند جمع بندی و دسته بندی، مرتب سازی و فیلتر را انجام داد. توانایی فرمولنویسی در اکسل از مهمترین مهارت هایی است که مهندسان باید داشته باشند. بنابراین قابل انتظار است که نرمافزار مایکروسافت اکسل، در تمامی پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار بگیرد.
13- نرم افزار MS-Project : نرم افزار MS-Project یک نرم افزار برای کنترل و مدیریت پروژه است که معمولاً در پروژه های ساختوساز مجتمع های بزرگ عمرانی، برای مهندسان عمران بسیار کاربرد دارد. هدف از ارائه این برنامه توسط شرکت ماکروسافت، کمک به مدیران پروژه ها برای بررسی و پایش لحظه ای پیشرفت یک پروژه مطابق با برنامهی زمانی، مدیریت بودجه و تحلیل حجم کاری است. بنابراین قابل انتظار است که یک مهندس عمران در حین انجام پروژه عمران، قابلیت استفاده از این نرم افزار را برای زمان بندی دقیق تحویل پروژه مهندسی عمران داشته باشد.
14- نرم افزار Civil 3D : نرم افزار Civil 3D یک نرم افزار مناسب، ویژه مهندسین عمران هست که از آن به منظور مدل سازی اطلاعاتی و طراحی و تدوین پروژه های طراحی راه ها، مسیرهای حمل و نقل و دیگر پروژه های عمرانی استفاده می شود. نرم افزار مذکور، مهندسین نقشه برداری و طراحان را قادر ساخته تا سرعت و کیفیت مستندات، تولیدات و طرح های خود را در قالب پروژه مهندسی عمران، به مقدار قابل توجهی افزایش دهند. لازم به ذکر است که این نرم افزار قابلیت عملکرد کار گروهی را نیز برای یک تیم مهندسی فراهم می کند به طوری که در تمامی مراحل پیشرفت فازهای یک پروژه، مستندات و طرح ها نیز یکسان و هماهنگ پیش بروند. از جمله پروژه های عمران که می توان با کمک این نرم افزار انجام داد، به طراحی مسیر در نقشه برداری، ترسیم پروفیل طولی سطح زمین، طراحی و ترسیم قوس های قائم و محاسبه حجم عملیات خاکی می توان اشاره کرد.
تا به اینجا، لیستی نرم افزار محور از انواع پروژه مهندسی عمران که می توان با کمک نرم افزارهای این رشته انجام داد، معرفی شده اند. اما از جمله پروژه های دیگری نیز که یک فریلنسر مهندس عمران باید قابلیت انجام آن ها را داشته باشد می توان به پروژه هایی مانند پروژه طراحی سازه های فولادی چند طبقه، پروژه نقشه برداری و پروژه متره و برآورد اشاره کرد.
دیدگاه خود را بیان کنید