انجام پروژه مهندسی شیمی

بهترین فریلنسرهای مهندسی شیمی را به راحتی انتخاب کنید

حامی ورکس مرجع فریلنسرهای ایران است. پروژه های مهندسی شیمی خود را به راحتی برون سپاری کنید و برای انجام آن به صورت موقت نیروی متخصص استخدام کنید.

پروژه مهندسی شیمی

پروژه های تخصصی مهندسی شیمی

وظیفه اصلی یک مهندس شیمی این است که از کشفیات یک شیمی دان پژوهشگر استفاده کرده و با کمک آن، به انجام پروژه مهندسی شیمی در صنعت شیمی، جامه عمل بپوشاند. البته در کنار این وظایف اصلی، باید بتواند فعالیت های دیگری از جمله تحقیق و بررسی در صنایع شیمیایی و انجام اقدامات لازم در بهینه سازی آن ها را انجام دهد.

شرط موفقیت یک مهندسی شیمی در رشته مهندسی شیمی این است که علاوه بر تسلط بر مفاهیمی مانند .... بتواند توانمندی خود در انجام پروژه مهندسی شیمی برای صنایع شیمیایی را به رخ کارفرما و شرکت های بزرگ بکشد، برای این کار باید تسلط کامل و بدون نقصی بر نرم افزارهای رشته و گرایش خود داشته باشد. بدین منظور در ادامه متن، به پروژه های مهندسی شیمی که یک فریلنسر می تواند در هر گرایش با کمک نرم افزارهای موجود انجام دهد، اشاره خواهیم کرد.   

1- نرم افزار Hysys : هدف از این نرم افزار، طراحی و شبیه سازی فرایندها و بطور دقیق تر، شبیه سازی تجهیزات، واحدهای شیمیایی و جداسازی است. لازم به ذکر است که ترمودینامیک، پایه و اساس این نرم افزار است. فریلنسرها و متخصصان در رشته مهندسی شیمی، می توانند مبادرت به انجام پروژه مهندسی شیمی با کمک نرم افزار هایسیس با موضوعات شبیه سازی هیتر و کولر، شبیه سازی مبدل پوسته-لوله، شبیه سازی مبدل چند جریانی، شبیه سازی کوره، شبیه سازی انواع رکتورهای شیمیایی، شبیه سازی برج تقطیر اتمسفریک، ماکزیمم کردن تابع سود برای یک برج تقطیر، شبیه سازی گاز ترش، رطوبت زدایی جریان گاز طبیعی مرطوب و فرآیند تفکیک میعانات گاز طبیعی را انجام دهند.

2- نرم افزار Aspen Plus : یکی از بهترین روش های مطالعه فرایندهای شیمیایی، شبیه سازی آن ها با کمک نرم افزارهای موجود در مهندسی شیمی است. نرم افزار Aspen Plus یکی از جامع ترین نرم افزارهای موجود در زمینه شبیه سازی فرایندهای شیمیایی است چرا که بانک اطلاعاتی بسیار قوی از ترکیبات، خواص و مدل های فرایندی در اختیار کاربر خود قرار می دهد. در این راستا قابل انتظار است که فریلنسرها با انجام پروژه مهندسی شیمی در موضوعات مختلفی مانند شبیه سازی رکتورهای شیمیایی، شبیه سازی واحدهای عملیاتی مانند میکسر، پمپ، مبدل های حرارتی و شبیه سازی برج های تقطیر بتوانند هم شرکت ها و مشتریان خود را به اهدافشان رسانده و هم بتوانند خودشان درآمد مناسبی از این راه، کسب کنند.   

3- نرم افزار GROMACS : نرم افزار گرومس به دلیل امکان استفاده رایگان، داشتن ابزارهای تجزیه و تحلیل نتایج و الگوریتم محاسبه‌ای موازی و سریع، از استقبال خوبی بین کاربران و فریلنسرهای مهندسی شیمی برای انجام پروژه مهندسی شیمی، برخوردار شده است. هدف از این نرم افزار شبیه‌سازی دینامیک مولکولی است. ابزارهای پیش بینی شده در نرم افزار گرومس می تواند امکان انجام پروژه مهنسی شیمی را برای کاربذان این نرم افزار، در موضوعات شبیه سازی غشای دو لایه سلول، شبیه سازی نانولوله های کربنی، تحلیل پیوندهای هیدروژنی و محاسبه برهم کنش های واندروالس را فراهم کند.

4- نرم افزار Materials studio : در این نرم افزار، شبیه سازی دینامیک مولکولی دنبال می‌ شود. لیست پروژه های مهندسی شیمی که یک فریلنسر با یادگیری این نرم افزار می تواند انجام دهد عبارتند از : امتزاج پذیری دو پلیمر و محاسبه پارامتر حلالیت، بهینه سازی هندسی در فرآیند جذب فیزیکی، برهم کنش پلیمر با سطح فلزی، شبیه سازی برش محدود، محاسبه نفوذ گاز در یک پلیمر و محاسبه انرژی آزاد سولواته شدن.

5- نرم افزار ROSA : نرم افزار روزا، نرم افزاری قدرتمند در طراحی سیستم های اسمز است و از ویژگی های این نرم افزار می توان به توانایی داشتن اطلاعات جزئی از آب خوراک و قدرت محاسبات یونی طراحی هایی با استانداردهای دنیا و تخمین هزینه اشاره کرد. بنابراین یک فریلنسر و دانش آموخته رشته مهنسی شیمی با استفاده از این نرم افزار می تواند طراحی هایی مطابق با استانداردها داشته باشد و همچنین گزارشی کلی از ساختمان سیستم اسمز معکوس و هزینه های مورد نیاز را ارائه دهد. یک فریلنسر می تواند با کمک نرم افزار روزا، پروژه های مهندسی شیمی در موضوعات کلی انتخاب غشای مناسب، چیدمان سیستم اسمز معکوس و طراحی سیستم غشا را انجام دهد.

6- نرم افزار Aspen Hysys Dynamics : این نرم افزار، دارای قابلیت های مختلفی برای شبیه سازی انواع تجهیزات فرایندی از جمله: برج های جداسازی، انواع دستگاه های حرارتی، راکتورهای شیمیایی و ... است. با استفاده از این نرم افزار می توان در حالت پایا و دینامیک، یک فرایند را شبیه سازی کرد. بنابراین قابل انتظار است که یک فریلنسر و دانش آموخته در این حوزه، بتواند مبادرت به انجام پروژه مهندسی شیمی در موضوعات شبیه سازی جداکننده ها و تانک ها، شبیه سازی مبدل های حرارتی، شبیه سازی کمپرسور، شبیه سازی برج تقطیر و شبیه سازی راکتور تبدیلی بکند.

7- نرم افزار Aspen Hysys : پالایشگاه ها از صنایع بسیار مهم به شمار می روند که وظیفه پالایش نفت خام و تبدیل آن به فرآورده های ارزشمند را به عهده دارند. نرم افزار Aspen HYSYS، قابلیت ها و ماژول های قدرتمندی را در اختیار دانشجویان مهندسی شیمی، برای شبیه سازی تجهیزات مختلف پالایشگاهی می گذارد. بنابراین انجام پروژه مهندسی شیمی در موضوعات شبیه سازی واحد تقطیر اتمسفریک، شبیه سازی کراکینگ کاتالیستی بستر سیال، شبیه سازی واحدهای CCR و HCR با هایسس، شبیه سازی واحد آلکیلاسیون، ککینگ تاخیری و کاهش گرانروی و شبیه سازی یک واحد بازیافت گوگرد با کمک این نرم افزار، امری قابل انتظار از یک فریلنسر شاغل در این حوزه است.

8- نرم افزار COMSOL : نرم افزار کامسول که بخش عظیمی از آن به مهندسی شیمی مربوط است، کار مدل سازی و سپس شبیه سازی با دقت فوق العاده بالا را برای یک مهندس شیمی در انجام پروژه مهندسی شیمی امکان پذیر می سازد. از جمله پروژه های مهندسی شیمی که با کمک این نرم افزار می توان انجام داد می توان به شبیه سازی پیل سوختی، شبیه سازی انواع واکنش های شیمیایی، شبیه سازی میکروسیال و شبیه سازی پدیده خوردگی اشاره کرد.  

فریلنسرهای رشته مهندسی شیمی

img
Arastoo494
0 0 نظرات
مهندس شیمی آنالیز و تجزیه مواد، مهندسی معکوس فرآیند، تصفیه خانه، محبط زیست ، کشاورزی
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Azramg1995
0 0 نظرات
بنده کارشناس ارشد شیمی هستم و کار تایپ ، ورلد، پاورپوینت، ترجمه زبان ترکی استانبولی انجام میدم
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Rezadharifi
0 0 نظرات
موزیسین (آهنگساز و نوازنده) گویندگی و نریشن طراحی دیجیتال و نقاشی سیاه قلم ترجمه زبان آلمانی
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Asal_spfh66
0 0 نظرات
بنده دانشجوب سال اخر رشته مهندس کامپبوتر هستم میتونم کدنویسی پایان نامه نویسی و همه کار انجام بدم
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Sedygheh
0 0 نظرات
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Amin1995
0 0 نظرات
مهارت‌ها:
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Parsa-ab
0 0 نظرات
دانشجو رشته مهندسی شیمی - فعالیت بلند مدت در نگارش و تدوینگری
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
sajjadmo
0 0 نظرات
تدریس ریاضی فیزیک شیمی در سطح دبیرستان و دانشگاه ریاضی عمومی محاسبات عددی معادلات دیفرانسیل مکانیک ماشین استاتیک و مقاومت مصالح هیدرولیک و سیالات
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
Kosar1622
0 0 نظرات
طراح،تصویرگر،نویسنده،مترجم و مدرس
مهارت‌ها:
نوشتن مقالهنوشتن کتابنوشتن گزارشنوشتن پایان نامهتایپ متونایجاد پست وبلاگترجمه از انگلیسی به فارسیترجمه زبان های دیگرویرایشنوشتن ebookنوشتن توضیحات محصولطراحی تیشرت، لیوان و ...طراحی بسته بندی محصولمهندس شیمیعربی Arabicانگلیسی آمریکایی English US آموزش و تدریس خصوصی Education & Tutoringفریلنس Freelanceآموزش Trainingنویسندگی دانشگاهی Academic Writingبازنویسی مقاله Article Rewriting مقاله Articlesوبلاگ نویسی Blogکتاب نویسی Book Writingتایپ Typingکتاب الکترونیکی eBooksویراستاری Editingداستان FictionGhost WritingGrant Writingخبرنامه Newslettersپاور پوینت Powerpointمطبوعات Press Releasesتوضیحات محصول Product Descriptionsغلط گیری Proofreadingطرح پیشنهادی ProposalBid Writingانتشارات Publishingگزارش نویسی Report Writingتحقیق Researchرزومه Resumesبررسی Reviewsفیلمنامه نویسی Screenwritingداستان کوتاه Short Storiesنوشتن سخنرانی Speech Writingنویسندگی فنی Technical Writingترجمه Translationسفرنامه Travel Writingتولید محتوا Content Creationطرح کسب و کار Business Plansطراحی تبلیغات Advertisement Designهنر و صنایع دستی Arts & Craftsطراحی بنر Banner Design طراحی بروشور Brochure DesignIllustrationویرایش تصویر Photo Editing طراحی پوستر Poster Design طراحی لوازم التحریر Stationery Design طراحی برچسب Sticker Design T-Shirts Templatesرونویسی Transcriptionنقاشی Painting
دعوت به پروژه دنبال کردن
img
تایید شده Asmir58-
0 0 نظرات
آسيه ميرزايي هستم كارشناسي ارشد شيمي- مترجمي-گذراندن دوره هاي آواز و صدا سازي- گويندگي و خوانش شعر-محقق-علاقمند كتاب، شعر و هنر ٤ سال كار در شركت تحقيقات صنعتي شيمي ناك-٢سال كار فروش در شركت بازرگاني كاما تجارت-بازرگاني خارجي در چند شركت خصوصي ديگر و تدريس خصوصي و شركت در گروه كوبه اي كنج (همخوان)-در حال گذراندن دوره هاي سلفژ و آواز مي باشم
دعوت به پروژه دنبال کردن
ادامه

معرفی رشته مهندسی شیمی

در اوخر قرن نوزدهم میلادی، صنایع شیمیایی در کشورهای صنعتی در حال پیشرفت بودند و بنابراین بهره گیری از افراد متخصص در زمینه ساخت و بهره‌برداری از فرایندهای شیمیایی به یک نیاز اساسی در صنایع شیمیایی تبدیل شده بود. در آن دهه ها و سال ها، نظارت و کنترل بر طراحی و پیاده سازی انواع فرایندهای شیمیایی و صنایع شیمیایی به دو روش انجام می شد. در روش اول، از شیمیدانانی که بر تئوری های شیمیایی و علوم آزمایشگاهی تسلط داشته، ولی اطلاعات فنی و تجارب کافی از طراحی صنعتی نداشتند، استفاده می شد. در روش دوم، از مهندسان مکانیکی که تجربه کافی در طراحی و ساخت وسایل و قطعات صنعتی داشتند، ولی تسلط کافی بر فرایندهای شیمیایی نداشتند، استفاده می شد. این مسئله سبب شد که کارخانجات و شرکت های بزرگ طراحی فرآیندها و واحدهای شیمیایی، از افراد متخصص در علم شیمی پایه و افراد متخصص در حوزه مهندسی مکانیک، بطور همزمان استفاده کنند. هرچندکه شرکت ها، برای ایجاد هماهنگی و تعادل بین کار این دو گروه، باز به افرادی نیاز داشتند که بتوانند همزمان، هم از فرایندهای شیمیایی اطلاع داشته باشند و هم از تجربه کافی در زمینه طراحی صنعتی برخوردار باشند. به همین دلیل، برای اولین بار در دنیا در اواخر قرن نوزدهم میلادی، رشته‌ای جدید در دانشگاه‌ها با نام شیمی صنعتی یا صنایع شیمیایی بوجود آمد. در ادامه نیز، توسعه صنایع شیمیایی سبب شد که دانشگاه های بزرگ دنیا، دانشکده مهندسی شیمی تاسیس کرده و این رشته را بطور مجزا از رشته های شیمی (علوم پایه) و مهندسی مکانیک به دانشجویان علاقه مند، تدریس کنند. در کشور ما نیز، برای اولین بار، دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران با فارغ‌التحصیل نمودن اولین دانش‌آموخته خود در سال ۱۳۱۴، به عنوان اولین دانشکده مهندسی شیمی در ایران، شناخته می شود.

بطور کلی، علم مهندسی شیمی با کمک دروس علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست شناسی، به طراحی، پیاده سازی و کنترل فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی مختلف در واحدهای صنعتی می پردازد. این رشته، یک شاخه از علوم مهندسی بشمار می رود که هدف اصلی آن، طراحی، اجرا و بهره‌برداری از فرآیندها و سیستم های مرتبط با صنایع مختلف شیمیایی است. قابل ذکر است که در حقیقت، صنایع شیمیایی، به صنایعی گفته می شود که در آن ها، با اعمال تغییرات شیمیایی و یا فیزیکی روی مواد خام، آن ها را به محصولات با ارزش صنعتی و پرکاربرد در صنایع مختلف، تبدیل می‌کند. بد نیست بیان کرد که محدوده اصلی مطالعات دانشجویان در رشته مهندسی شیمی، به سه بخش اختلاط، مهندسی واکنش و جداسازی تقسیم بندی می شود.

در ادامه، به معرفی گرایش های مهندسی شیمی در مقاطع مختلف تحصیل دانشگاهی می پردازیم.  

معرفی گرایش‌های کارشناسی رشته مهندسی شیمی

قبل از معرفی گرایش های رشته مهندسی شیمی، لازم است تا تمایز بین این رشته و رشته شیمی (علوم پایه) بیان شود. مهندسی شیمی را می توان بطور کلی، علم استفاده از موازنه جرم، موازنه انرژی و موازنه اندازه حرکت برای طراحی و کنترل واحدهای فرآیند شیمیایی از قبیل واحدهای یک پالایشگاه پتروشیمی، صنایع چوب، کاغذ و غیره در نظر گرفت. یک مهندس شیمی، تسلط کافی در مباحثی مانند طراحی و کنترل وسایل و تجهیزات صنعتی برای تولید مواد شیمیایی دارد، درحالی که یک شیمیدان، در اغلب مواقع مشغول به انجام کارهای آزمایشگاهی بوده و با حوزه علم (science) و تحقیق (research) آشنایی کامل دارد.

قابل ذکر است که رشته مهندسی شیمی، در مقطع کارشناسی دارای هشت گرایش زیر است که بترتیب معرفی شده اند :

1- پالایش : گرایش پالایش به طراحی پالایشگاه ها مربوط می شود. یعنی دانشجوی فارغ التحصیل شده از این گرایش، باید قابلیت طراحی دستگاه هایی مثل برج های تقطیر، دستگاه های جداكننده مایعات از مایعات و جداکننده گازها از مایعات را در قالب پروژه مهندسی شیمی داشته باشد. بعلاوه باید آشنایی کاملی درباره کار با دستگاه هایی كه مشتقات هیدروكربنی مثل بنزین و گازوئیل و مواد سنگین‌تر مثل قیر و شوینده ها را از نفت خام جدا می کنند، داشته باشند.

2- پتروشیمی : این گرایش در حقیقت، دانش تبدیل شاخه ای از فراورده های نفتی به فرآورده های غیر نفتی محسوب می شود. پس از اکتشاف نفت، کم کم، محققان و صنعتگران این حوزه توانستند، مواد شیمیایی مختلف و ارزشمندی از آن به دست آورند و در نتیجه، صنعت جدیدی به نام صنعت پتروشیمی در دنیا، بنیان گذاشته شد. صنعتی كه ماده اولیه آن مشتقات نفت و گاز بوده، یعنی با انجام واكنش های فیزیكی و شیمیایی در هیدروكربن های مایع و گاز می توان به فرآورده های پتروشیمی بسیار ارزشمند و پرکاربرد در صنایع مختلف، دست پیدا كرد. در این جا، وظیفه مهندسی شیمی در گرایش پتروشیمی، طراحی دستگاه ها و فرایند تولید مواد مختلف از جمله كودهای شیمیایی، شوینده ها و فرآورده های پلیمری (مواد اولیه پلاستیك ها، لاستیك ها و الیاف مصنوعی) و مواد شیمیایی مانند اسیدها و حلال ها از نفت و برش های نفتی در قالب پروژه مهندسی شیمی است.

3- پلیمر : دانشجویان محصل در این گرایش، دانش تبدیل پلیمرهای خامی مانند PE , PP , PVC به پلیمرهای صنعتی  مانند لاستیک، چسب، رنگ و ... را دارند. امروزه، یک مهندس پلیمر، وظیفه ساخت فرآورده های پلیمری مصنوعی از جمله رنگ های شیمیایی، پوشش كابل ها، لاستیك ها و پلاستیك ها را از مواد نفتی برعهده دارد. گرایش پلیمر، كه تا سال 1362 یكی از گرایش های مهندسی شیمی بود، در حال حاضر به عنوان یك رشته مستقل با دو گرایش صنایع پلیمر و تكنولوژی و علوم رنگ در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی، ارائه می شود. اما با این وجود، هنوز در تعداد محدودی از دانشگاه های كشور، مهندسی پلیمر یك رشته مستقل نبوده، بلكه یكی از گرایش های مهندسی شیمی بشمار می آید. یك مهندس پلیمر حداقل 12 یا 13 درس تخصصی در زمینه گرایش صنایع پلیمر و یا تكنولوژی و علوم رنگ را باید با موفقیت بگذراند تا بتواند یک پروژه مهندسی شیمی را با تسلط کامل به سرانجام برساند.

4- صنایع گاز : این گرایش در حقیقت، دانش تبدیل گاز طبیعی به گاز قابل مصرف شامل عملیات استخراج، پالایش، انتقال و ... است. مهندسی شیمی گرایش گاز، شامل تمام فرایندهایی بوده كه بر روی گاز انجام می شود، تا این ماده در صنایع مختلف، به یک ماده قابل مصرف، تبدیل شود. از جمله پروژه هایی که یک مهندس شیمی در گرایش صنایع گاز می تواند انجام دهد  می توان به تعیین عمق چاهی كه برای استخراج گاز زده می شود، یا قطر لوله‌ای كه گاز را از چاه به پالایشگاه و یا از پالایشگاه به شبكه های شهری منتقل می كند، نحوه انتقال گاز از چاه به پالایشگاه، نحوه گرفتن گاز دی‌اكسیدكربن از این ماده برای جلوگیری از خورده شدن لوله ها، نحوه شیرین كردن اشاره کرد.

5- صنایع شیمیایی معدنی : این گرایش درواقع، دانش تبدیل مواد شیمیایی استخراج شده از معدن به محصولات شیمیایی معدنی مانند گچ، سیمان، کاشی، اسیدها و بازها، گازهای صنعتی و ... است.

6- صنایع غذایی : در این گرایش، دانشجویان با دانش تبدیل مواد غذایی به محصولات غذایی مغذی تر و با طعم بهتر، آشنا می شوند. انجام پروژه مهندسی شیمی در این گرایش هنوز در کشور ما، جا نیفتاده است.

7- طراحی فرآیندهای صنعت نفت : همان طور که از نام این گرایش بر می آید، در دروس اختصاصی و اختیاری این گرایش، باید دانشجویان با مسائل مربوط به صنایع نفت آشنا شوند.

8- بهره برداری : این گرایش را می توان رشته ای مستقل دانست که شامل دروسی مانند اکتشاف نفت، حفاری، مخازن هیروکربنی و ... است.

معرفی گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی

مهندس شیمی گستره کار بسیار وسیعی دارد و شامل حوزه‌های بسیار متفاوتی می‌شود که این تنوع در گرایش های تحصیلی برای مهندسی شیمی نیز مشهود است. در این راستا به معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی می پردازیم.

1- مهندسی شیمی گرایش ترموسینتیک و کاتالیست : گرایش ترموسینتیک، در واقع علمی است که تئوری های قدیمی موجود در علم شیمی از قبیل ترمودینامیک غیرتعادلی و ترمواستاتیک را تکامل می بخشد. داوطلبان این گرایش که به دروس راکتورهای شیمیایی و ترمودینامیک علاقه‌مند هستند، می توانند بر روی معادله سرعت واکنش های تعادلی و غیرتعادلی و روش­ هایی برای افزایش سرعت واکنش ها با استفاده از یک کاتالیست فعالیت کرده و پروژه مهندسی شیمی انجام دهند.

2- مهندسی شیمی گرایش فرایندهای جداسازی : داوطلبان این گرایش که به دروس عملیات واحد علاقه مند هستند، فنون و تکنیک هایی را برای جداسازی ترکیب های مهم موجود در صنایع شیمیایی، می آموزند. فارغ التحصیلان این گرایش قادر خواهند بود تا به بهبود عملکرد جداسازی در برج های جداسازی مانند برج های تقطیر، برج های جذب و دفع، جداسازی با غشا و ... بپردازند. لازم به ذکر است که نرم افزار کامسول که برای شبیه سازی فرآیندهای دینامیکی کاربرد دارد، یکی از نرم افزارهای مهمی است که فارغ التحصیلان این گرایش باید برای تکمیل یک پروژه مهنسی شیمی، بر آن تسلط داشته باشند.

3- مهندسی شیمی گرایش طراحی فرایند : گرایش طراحی فرایند را می توان ترکیبی از سایر گرایش های مهندسی شیمی از قبیل جداسازی، پدیده‌ های انتقال، صنایع پتروشیمی، صنایع غذایی و فرآوری و انتقال گاز دانست. دانشجویان محصل در این گرایش باید قاعدتا به دروسی مانند پدیده‌ های انتقال و عملیات واحد علاقه مند باشند. مهم ترین نرم افزارهایی که فارغ التحصیلان در این گرایش باید برای انجام پروژه مهندسی شیمی به آن ها تسلط داشته باشند عبارتند از : نرم افزار اسپن، نرم افزار هایسیس و نرم افزار متلب برای شبیه سازی و مدل سازی پدیده های موجود در صنایع شیمیایی.

4- مهندسی شیمی گرایش مدل سازی، شبیه سازی و کنترل : دانشجویان این گرایش باید بتوانند پدیده های موجود در صنایع شیمیایی را بصورت ریاضی برای سایر مهندسان و علاقه مندان بیان کنند. در واقع هدف از این گرایش، کمک به یادگیری و آموزش نرم افزارهای مرتبط با مهندسی شیمی است. بنابراین این گرایش، بهترین انتخاب برای دانشجویانی است که به علوم کامپیوتر و یادگیری نرم افزارها در مهندسی شیمی علاقه‌مند هستند.

5- مهندسی شیمی گرایش محیط زیست : وظیفه اصلی فارغ التحصیلان در این گرایش، بهبود شرایط جوی و محیط زیست مانند مسئله ریزگردها و کمبود آب است. لازم به ذکر است که دولت ما خواهان انجام پروژه های مختلف مهندسی شیمی برای کاهش مشکلات ناشی از ریزگردها در مناطق مختلف کشورمان است.

6- مهندسی شیمی گرایش پدیده های انتقال : مهندسان شیمی در این گرایش، اصول پدیده‌های انتقال را یاد می‌گیرند. در واقع مطالعه اصول و قواعد مربوط به پدیده‌های صنایع شیمیایی شامل انتقال جرم، انتقال حرارت و انتقال مومنتوم از وظایف داوطلبان این گرایش است.

7- مهندسی شیمی گرایش فراوری و انتقال گاز : فارغ التحصیلان این گرایش، روش هایی برای بهبود فراوری از جمله افزایش تولید منابع گازی و استخراج آن ها را در حوزه‌­های گازی فرا می گیرند.

8- مهندسی شیمی گرایش صنایع پتروشیمی : صنایع پتروشیمی، صنعت تولید فرآورده های شیمیایی از قبیل سوخت های وسایل نقلیه، پلیمرها و حتی داروها از مواد خام نفتی است. بنابراین یکی از حوزه هایی که نیاز مبرم به مهندسان شیمی در این گرایش خواهد داشت، پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها هستند.

9- مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی : داوطلبان این گرایش علم استفاده از تجهیزات و دستگاه­ ها برای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بدست می آورند. در حقیقت، تولید فرآورده های غذایی مفید یا کمک به بهبود غذاهای موجود در بازار، از جمله اقداماتی است که مهندس صنایع غذایی باید انجام دهد.

10- مهندسی شیمی گرایش نانوفناوری : با ورود نانو به دنیای امروز، تجهیزات متنوعی از جمله نانوحسگرها، نانو راکتورها، نانو کاتالیست ها و ... در دنیای امروز، وارد صنایع مختلف شده اند. از دیگر حوزه هایی که نانو در سالیان اخیر به آن ورود کرده، حوزه صنایع نفت و پتروشیمی است. امروزه می توان با استفاده از علم نانو، به استخراج بیش تری از نفت خام دست یافت. بنابراین، یک مهندس شیمی گرایش نانوفناوری با داشتن دانش ترکیبی از حوزه نفت و حوزه نانوفناوری قادر خواهد بود تا گامی بسوی پیشرفت در این حوزه­ بردارد.

11- مهندسی شیمی گرایش زیست پزشکی : هدف از تربیت دانشجو در این گرایش، کمک به درمان بیماری ها با استفاده از علم شیمی است. به عنوان مثال یکی از اقدامات مربوط به این حوزه، کمک به انتقال‌ دقیق تر داروها به نقطه درد در بدن انسان و درمان برخی از بیماری های لاعلاج مانند سرطان است.

 

معرفی نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی شیمی

اگر بخواهیم دسته بندی صحیح و جامعی از نرم افزارهای مهندسی شیمی برای شبیه‌سازی فرایندهای شیمیایی، در قالب انجام پروژه مهندسی شیمی ارائه دهیم می توان آن ها را به موارد زیر اشاره کرد :

aspen plus ، aspen bjac ، aspen HTFS ، aspen polymer ، aspen adsim ، aspen dynamic ، aspen Icarus ، aspen hysys ، hysys dynamic ، pipesys ، chemcad ، comsol و Ansys Fluent 

نرم افزارهای مذکور برای انجام پروژه های مهندسی شیمی در زمینه شبیه سازی و طراحی فرآیند، شبیه سازی و طراحی مبدل، حل عددی هیدرودینامیک فرایندهای شیمیایی همراه با در نظر گرفتن انتقال جرم و انتقال حرارت، شبیه‌سازی واکنش‌های پلیمری، شبیه‌سازی جذب سطحی، شبیه‌سازی فرایندهای پویا، برآورد اقتصادی فرایندهای شیمیایی، شبیه‌سازی خطوط لوله و شبیه‌سازی فرایندهای شیمیایی کاربرد دارند.

در این ویدئو به توضیح مختصری در خصوص رشته مهندسی شیمی و آموزش آن پرداخته شده است.

سوالات متداول

هزینه انجام پروژه شیمی چقدر است؟

هزینه انجام پروژه های مهندسی شیمی توسط متخصصان و فریلنسر‌های حامی ورکس مشخص می‌شود که معمولا قیمتی منصفانه و رقابتی است.

دیدگاه خود را بیان کنید

1000 کاراکتر باقیمانده است