بدون هیچ مقدمه و فارغ از هر صحبتی لطفاً اگر کتاب هنر شفاف اندیشیدن رو نخوندید حتماً بخونید و اگر وقت خالی ندارید، فایل صوتی این کتاب را با صدا و ترجمه آقای عادلفردوسیپور تهیه کنید.
در این پست یکی خطای رایج ما ایرانیها که در کتاب هنر شفاف اندیشیدن به درستی به اون پرداخته شده رو براتون توضیح میدیم:
خطای هزینه از دست رفته
حتماً براتون پیش اومده که یک فیلم سینمایی مسخره رو در سینما صرفاً به این دلیل که دیگه پولش رو دادید دنبال کنید و زجر ادامه تماشا رو بخاطر هزینه از دست رفته تحمل کنید. به این کار خطای هزینه از دست رفته میگوییم. خیلی وقتها در بسیاری از کارها اصرار بر ادامه راهی داریم که چندین بار امتحان کردیم و جواب نداده ولی چون رفتیم اون راه رو ادامه اش میدیم. به بیان دیگر هزینه هدر رفته در حقیقت به معنی اصرار به یک اشتباه و ادامه آن به دلیل هزینه زیادی که تا حالا روی آن انجام شده. برای بیان بهتر این مطلب در ادامه مثالی را بیان میکنم.
فرض کنید یک دانشآموز سه سال در یک رشته تحصیلی که خود او انتخاب کرده مشغول به تحصیل است. در این مدت نمرات متوسط رو به ضعیفی دارد. زمانی که از او پرسیده میشود چرا رشتهات را عوض نمیکنی جواب میدهد که “تا حالا که اومدیم پیش بریم ببینیم چی میشه” این جواب یک هزینه هدر رفته محسوب میشود زیرا به دلیل اینکه فرد روی این رشته زمان و انرژی گذاشته است حاضر به عوض کردن رشته نیست. ولی راهکار چیه؟
دیدگاه خود را بیان کنید