اگر مطالب ما را دنبال کرده باشید قبلا در مورد فریلنسر و دورکار صحبت کرده ایم به عنوان نمونه در مطلب چه کسانی میتونند فریلنسر باشند؟ به توضیح در مورد افراد و فریلنسر شدن پرداختیم. یا در مطلب چرا دورکاری گزینه مناسبی برای کسب درآمد شماست؟ به مباحث مالی و اقتصادی در حیطه فریلنسری پرداختیم. اما در این مطلب میخواهیم به زبان ساده برای شما بیان کنیم که فریلنسری بهتر است یا حضور در محل کار؟
در ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم مطالب بالا رابخوانید.
شما باید بدانید که فریلنسر شرایط کاریش چطور است؟ سپس به بررسی یک شخص که به صورت فیزیکی به یک شرکت یا سازمان مراجعه کرده و کار میکند، می پردازیم. با حامی ورکس همراه باشید.
- یک فریلنسر در هر مکانی میتواند پروژه و کارهای محوله را انجام دهد. به عبارت دیگر، برای کارفرما فرقی نمی کند که فریلنسر در کجا قرار دارد، بلکه کیفیت، سرعت و دقت انجام کار برایش مهم است. در نتیجه یک فریلنسر در هر جایی که بخواهد و بتواند میتواند کارهای خود را انجام دهد. از تخت خوابش گرفته تا در کنال ساحل یا داخل قطار و اتوبوس.
- یک فریلنسر هر زمانی که بخواهد می تواند فعالیت و کار خود را قطع کرده و به استراحت بپردازد. به عبارت دیگر یک دورکار هر زمانی که بخواهد میتواند کار کند و هر زمانی که نخواهد، کاری انجام ندهد! این از مزایای فریلنسری است. یعنی هر زمانی که بخواهید از خواب بیدار میشید!
- یک فریلنسر مدت زمان فعالت کاریش را میتواند خودش تنطیم کند. به عنوان مثال شما اگر یک دورکار باشید، این اختیار را دارید که در طول روز یک ساعت کار کنید یا ده ساعت. این بسته به توانایی ها، علایق و ... شما است.
- یک فریلنسر میتواند در زمان انجام کار، شکل بدنی و فیزیکی اش به هر صورتی که بخواهد، باشد. مثلا او میتواند درون تخت خواب خود کار کند، میتواند روی میز آشپزخانه فعالیت کند یا حتی میتواند درون تراس خانه خود، پروژه ها را به اتمام برساند.
- یک فریلنسر تقریبا تعهد و مسئولیتی به شخصی یا سازمانی ندارد، مگر در موارد خاص. این یعنی آزادی و اختیار تام داشتن در مورد شغل و فعالیت خود که یک مزیت محسوب میشود.
- یک فریلنسر خودش رئیس خودش است. خبری از رئیس وجود ندارد و تقریبا کارفرما شما رابطه ای دوستانه و در سطح برابر با شما دارد.
- یک فریلنسر درآمدیثابتی ندارد! یعنی بسته به سطح تخصص، میزان کار در طول روز، میزان اعتبار، میزان سابقه کار و تجربه شما، میزان در آمد شما هم متغیر است. به زبان ساده، در دورکاری هر چی بیشتر کار کنید، به همان نسبت هم درآمد شما بیشتر میشود.
- در فریلنسری باید با افراد بسیار زیادی سر و کله بزنید. شما بعلت اینکه پروژه های خود را از افراد مختلف دریافت میکنید، باید در طول روز مدتها با آنها صحبت کنید، بسیاری از این افراد حتی قادر به توضیح هدف مورد انتظار از انجام پروژه را ندارند؛ و این یک امتیاز منفی برای فریلنسری است.
- نداشتن حقوق بازنشستگی و بیمه در فریلنسری وجود دارد! در این حالت بعلت اینکه شما تحت پوشش یک سازمان یا شرکت نیستید و به صورت آزاد فعالیت میکنید، از نظر بیمه و حقوق بازنشستگی چیزی عاید شما نمیشود. مگر اینکه خودتان شخصا این موارد را رعایت کنید.
موارد ذکر شده برخی از مهم ترین مزیت ها و حالت های موجود کار کردن به صورت یک فریلنسر می باشد. حال به سراغ موارد مهم در خصوص فعالیت به صورت فیزیکی در محل کار می پردازیم.
- مهم ترین تفاوت یک کارمند در این است که شما باید سر ساعت مشخصی در محل کار حضور داشته باشید. اگر شما دیر کنید، علاوه بر اینکه از درآمد و حقوقتان کم میشود، جریمه شده و حتی میتواند در موارد دیگر سبب اخراج شما از آن شغل یا قسمت شود!
- تفاوت دیگر در این است که شما مسئولیت و قراردادی رسمی و معتبر با یک سازمان یا یک شخص دارید. این قرار داد سبب میشود که شما باید موارد بسیار زیادی را رعایت کنید و در صورت عدم رعایت طبق قوانین و مقررات با شما برخورد میشود.
- همیشه یک رئیس بالا سر شما وجود دارد. همیشه باید به یک شخصی جوابگو بوده و این برای برخی افراد قابل تحمل نیست. البته در موارد اندک میتوان از این حالت چشم پوشی کرد اما باید خودتان رئیس شوید تا دیگر به کسی پاسخگو نباشید!
- حقوق و مزایای شما ثابت است. در این حالت شما یک حقوق مشخص دارید، در ابتدای کار و در قرارداد این مقدار حقوق ثبت شده و اگر شما فعالیتی مطابق با قوانین و مقررات داشته باشید، این میزان حقوق هر ماه به حساب شما واریز میشود.
- بیمه و حقوق بازنشستگی مطمعنی در انتظار شما است. بدین صورت که شما چون در یک شرکت یا سازمان فعالیت میکنید و آن شرکت نسبت به قوانین کشور، باید تمام افراد و کارمندان را بیمه کند، شما هم از این مزایا بهره مند می شوید.
- شما در این شغل، یک یا نهایتا چند نفر را می بینید و با آنها در محل و محیط کار صحبت میکنید، این تعداد افراد از نظر کمیت نسبت به تعداد افراد درون شغل دورکاری بسیار کم تر است. البته این حالت بسته به وظیفه شما متغییر است. ممکن است شما در شغلی فعالیت کنید که باید روزانه صد نفر را ببینید، یا ممکن است در شغلی باشید که روزانه 2 نفر را هم نبینید!
- شما با هر وضعیت و شکل ظاهری نمیتوانید به محل کار بروید و فعالیت خود را شروع کنید. در این حالت شما باید ظاهری آراسته و رسمی داشته باشید. در برخی موارد هم باید با لباس مخصوص و یک سری تجهیزات اضافه فعالیت خود را شروع کرده و به اتمام برسانید.
- شما نمیتوانید کارهای خود را در محیط خانه انجام دهید. به زبان ساده کارمند و متصدی یک بانک نمیتواند فعالیت های مالیاتی مشتریان خود را در محیط خانه انجام دهد، زیرا این کار طبق قوانین غیر مجاز است. در برخی موارد هم اگر این کار مجاز باشد، سامانه های کامپیوتری این اجازه را به کاربر نمی دهند. به عنوان مثال سیستم های کامپیوتری کارمندان بانک ها، در یک ساعت مشخص بسته شده و در یک ساعت مشخص باز میشوند.
- در این شغل شما نسبت به فریلنسری هزینه بیشتری متقبل می شوید. هزینه رفت آمد، لباس و پوشاک، هزینه های ماشین و ... همگی سبب میشود تا رفتن و برگشت از محل کار برای شما علاوه بر کاهش وقت و خستگی، سبب افزایش هزینه هایی نیز شود.
- در حالت کارمندی شما نمیتوانید هر زمانی که بخواهید به تعطیلات بروید. شما باید بر اساس قوانین و مقررات مرخصی و عدم حضور در محل کار خود را به سازمان و رئیس خود اطلاع داده، سپس در صورت موافقت، به مرخصی و تعطیلات بروید.
- در حالت کارمندی شما نمی توانید کمتر یا بیشتر کار کنید. به عنوان مثال گاهی اوقات به دلایل مختلف، در طول روز توان کار بیشتر از 4 ساعت را ندارید، اما در روزهای دیگری حتی میتوانید تا 12 ساعت هم فعالیت کنید. اما در حالت کارمندی این موارد قابل اجرا نیست. شما بر اساس قوانین و مقررات باید در طول روز حداقل و یا حداکثر میزان فعالیت مربوط به خود را انجام دهید.
اینها مواردی است که سبب میشود بهتر دورکاری و فریلنسری نسبت به حضور فیزیکی در محل کار را بشناسیم. سبب میشوند تا با آگاهی از دورکاری و فریلنسری و همچنین شغل کارمندی و حضور فیزیکی در محل کار بهتر آشنا شده و بر اساس شرایط، تصمیم گیری بهتری انجام دهیم. اگر شما با خواندن این مطلب هنوز هم در انتخاب فریلنسری و کارمندی شک و تردیدی دارید، سایر مطالب وبلاگ حامی ورکس را خوانده و یا با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید، ما شما را راهنمایی میکنیم.
کلمات کلیدی:
- فریلنسر
- دورکار
- دورکاری
- فریلنسری
- حامی ورکس
- کارمند یا دورکار؟
- دورکار یا فریلنسر؟
- دورکار یا کارمند؟
- دورکار شویم یا کارمند؟
- شغل فیزیکی یا فریلنسری؟
- تفاوت فریلنسر و دورکار
امید علی محمدی
کارشناس فناوری اطلاعات؛ کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار، 5 سال سابقه فعالیت در زمینه مدیریت وب و فروشگاه های آنلاین، علاقه مند به یادگیری مباحث کامپیوتری مخصوصا حوزه وب.
دیدگاه خود را بیان کنید