دنبال پروژه می گردی؟
رایگان عضو سایت بشو و پروژهها را با کمیسیون 0% درصد انجام بده.
فریلنسرهای موفق نه تنها در کارشان عالی اند بلکه به سرعت تشخیص میدهند که مشتریانشان چه میخواهند. تغییر ایجاد کردن در محصول به گونه ای که باب میل مشتری باشد و ایجاد ارتباطات طولانی فوت کوزه گری یک فریلنسر موفق است. اما اگر شخصیت مشتری خود را نشناسید، تشخیص خواسته هایشان چالش برانگیز میشود.
افراد مختلف، خواسته های مختلفی دارند. برای بعضی کیفیت اهمیت دارد و برخی دیگر سرعت را اولویت میدانند. برخی دوست دارند در جریان هرچیزی باشند و برخی دیگر نحوه انجام جزییات را به خودتان میسپارند.
مشتریهای زیادی را در مسیر شغلی خود ملاقات خواهید کرد و بسیار مهم است که بدانید با هرکدام باید چه رفتاری داشته باشید تا رضایت آنها را جلب کنید.
ما در حامی ورکس تلاش کرده ایم تا شما را با 7 نوع مشتری اصلی که اغلب در کارتان با آن مواجه خواهید شد را به شما معرفی کنیم و راهکارها مناسبی را جهت جلب رضایت آن ها نیز به شما معرفی کنیم، پس با هم ادامه این مقاله را مطالعه میکنیم:
این افراد، همانطور که از نامشان پیداست، میخواهند کمترین دستمزد ممکن را بپردازند. انواع مختلفی از این نوع مشتری وجود دارد اما همه آنها در پرداخت مشترک عمل میکنند و اغلب کیفیت را فدای قیمت میکنند. شما نیز باید همین کار را انجام دهید.
بهتر است در ابتدای کار قیمت مشخصی را تعیین کرده و به توافق برسید زیرا این مشتری به هیچ عنوان دستمزد شما را تغییر نخواهد داد. اگر قصد دارید این مشتری را راضی نگه دارید، دنبال روش هایی برای حذف موارد کم اهمیت برای کاهش قیمت باشید.
این افراد بشدت در تعیین ضرب العجلها سختگیر هستند. اگر مشخص کنید که پروژه مورد نظر 4 هفته طول خواهد کشید آنها شما را وادار خواهند کرد تا پروژه موردنظر را در 3 هفته تحویل دهید. سختکوشی نه تنها بارز ترین ویژگی این افراد است بلکه بزرگترین انتظار آنها از شما نیز میباشد.
در مواجهه با این سری مشتریان، به خاطر داشته باشید که مهلت کافی برای انجام پروژه فریلنسری تعیین کنید و با تحویل زودتر از زمان مقرر آنها را تحت تاثیر قرار دهید.
در این میان کارفرمایانی وجود دارند که بنظر میرسد اطلاعات زیادی در زمینهی کاری شما دارند و این باعث میشود از خود سوال کنید در وهله اول چرا اقدام به استخدام فریلنسر کرده اند. ترسناک است نه؟! به دانش آنها احترام بگذارید و زیرکانه به دنبال مسیری برای داشتن یک ارتباط شغلی با آنها باشید. اما امان کارفرماهایی که خودشان حس میکنند کار را بلد هستند و بهتر از فریلنسر روی کار تسلط دارند اما وقت انجام آن را ندارند.
این دسته از کارفرماها با 3 نوع قبل کاملا متفاوت هستند. این کارفرما اصلا و ابدا چیزی درمورد شغل شما نمیداند. اغلب آنها صاحبان شرکت های خانوادگی قدیمی هستند که شب خواب دیدهاند و صبح بیدار نشده یک پیج فیس بوک میخواهند. فرمول موفقیت در چنین شرایطی به شرح زیر است:
صبور باشید و دقیق و نکته به نکته به آنها توضیح دهید که پروژه شما چه تاثیری بر کار آنها دارد. رفتار محترمانه ای داشته باشید. مطمئن باشید که قدردان شما خواهند بود.
گاهی اوقات به صورت مستقیم با مشتریهایتان در ارتباط نیستید و پای یک واسطه در میان است. این افراد انتقال دهنده صحبت های شما به مدیر و بالعکس هستند و کندی آزار دهنده ای را در ارتباطات ایجاد میکنند. این موضوع را به خاطر بسپارید و برای آن برنامه ریزی کنید. بهتر است به جای پرسیدن هربار یک سوال، مجموعه ای از سوالات را همزمان برایشان بفرستید تا روند کار را سرعت ببخشید.
یکی از بدترین انواع مشتریان آنهایی هستند که هر دو روز یکبار تصمیمات خود را در مورد پروژه تغییر میدهند. درحقیقت، مشکل این افراد این است که نمیدانند دقیقا چه میخواهند یا اصلا چیزی میخواهند یا نه. همچنین احتمالا زمان زیادی را صرف پاسخ دادن به سوالاتشان خواهید کرد.
رایگان عضو سایت بشو و پروژهها را با کمیسیون 0% درصد انجام بده.
آخرین مورد، نظارت کنندگان افراطی هستند. کارفرمایی که همواره یک چشمش به کوچکترین جزئیات کار شماست. این نوع از کارفرمایان به شما اعتماد کافی ندارند و یا در مواردی، پروژه اهمیت بسیاری برای آنها دارد.
توصیه هایی برای سر و کله زدن با این نوع مشتری ها:
به اطلاعات و داده هایی که در اختیار شما قرار میدهند دقت کنید اما اینکه نمیتوانید وقت خود را صرف توضیح دادن نکات کنید را برای آنها شفاف سازید.
تا اینجا به مشتری های پیچیده و سختگیر اشاره کردیم، اما خوشبختانه مشتری های فوق العاده ای، که معمولا به مشتری های همیشگی تبدیل میشوند، به تور شما نیز خواهند خورد. آن ها از کار شما راضی اند، به آن بها میدهند و شما را رهبر زمینه خودتان میدانند.
کارفرمایانی که شما را به دیگران ارجاع میدهند، رایگان شما را تبلیغ میکنند و به شما یادآور میشوند که زیبایی کار فریلنسری چیست چرا تصمیم گرفتید کسب و کار فریلنسری خودتان را راه اندازی کنید.
این افراد مشتریانی هستند که باید زمان بیشتری را روی آنها سرمایهگذاری شود. با انجام پروژه ها و اضافه کردن جزییات بهبود دهنده، اعتمادشان را پاسخ دهید و رابطهاتان را با آنها بهتر کنید.
در پایان، بهتر است بدانید که کار شما از شناخت خودتان شروع میشود. خودشناسی به شما کمک میکند تا در کشمکش با مشتریها بهتر عمل کنید. همچنین باعث میشود تا بدانید که کار با چه افرادی برای شما لذتبخش است و با چه افرادی به مشکل خواهید خورد. رضایت مشتری، شاه کلید شغل شماست.
حامی ورکس (Hamiworks)، یکی از جدیدترین سایت های فریلنسینگ و دورکاری اینترنتی، جهت استخدام فریلنسرهای حرفهای در ایران است. انجام پروژه تخصص اصلی فریلنسرها در این سایت هست، کارفرماها قادر به ثبت پروژه های متنوع با مهارت هایی مانند: برنامه نویسی طراحی سایت، تولید محتوای سایت و شبکههای اجتماعی، تایپ و ترجمه، عکاسی، طراحی لوگو، بنر، پوستر، چهره و...، نگارش مقاله و پروپوزال، بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ، سئو SEO، ادیت و ویرایش عکس، ساخت و تدوین کلیپ و تیزر، ساخت اینفوگرافیک، مدلسازی، ویرایش فایلهای صوتی، آهنگسازی، پروژههای مهندسی، علوم تجربی، هنر، معماری، طراحی داخلی و... می باشند.
دیدگاه خود را بیان کنید